Kaj se danes, v sredo, dogaja na Štajerskem?

ŠENTJURSKO

* Nocoj bo v Ipavčevem kulturnem centru osrednja prireditev Občine Šentjur ob kulturnem prazniku. Slavnostni govornik bo v.d. direktorja Muzeja novejše zgodovine Celje, dr. Tonček Kregar. Kulturni program bodo pripravili člani KD Dramlje. Podelili pa bodo tudi priznanja.

KONJIŠKO

* V konjiškem Domu kulture bodo predstavili knjigo o zgodovini RTV Slovenija Skozi čas. O dogajanju v hiši na Kolodvorski in zunaj nje bo skupaj z Ladom Ambrožičem spregovoril avtor knjige Aleks Štakul. Knjiga je sicer povzetek ključnih dogodkov v več kot 50-letnem obstoju in delovanju slovenske nacionalne RTV.

OBSOTELJE IN KOZJANSKO

* Prireditev ob kulturnem prazniku bo pozno popoldne v Kozjem. Program pripravljajo domači šolarji.
* Psihološki večer s Sašo Einsiedler bo v Kulturnem domu v Šmarju pri Jelšah.
* V Rogaški Slatini pa zvečer obljubljajo unikaten kulturno – umetniški dogodek z Radetom Šerbedžijo, Juretom Ivanušičem in skupino Zapadni kolodvor.

PTUJSKO

* Začenjajo pa se tudi pustne norčije. Na Ptuju bo danes tako otvoritvena slovesnost 56. Kurentovanja – župan bo moral mestno oblast predati princu karnevala. Sicer pa na Ptuju danes gostijo tradicionalno pustovanje invalidskih organizacij, prikazali bodo tradicionalne etnografske like, koncertirajo pa tudi Učiteljice in Kingston.

BISTRIŠKO

* V Slovenski Bistrici bo regijsko tekmovanje mladih flavtistov.

Oglas