Kaj se danes, v soboto, dogaja na Štajerskem?

OPLOTNIŠKO

* Na Prihovi ta konec tedna obeležujejo 250-letnico župnije. Pripravljajo dvodnevno slovesno dogajanje v domači cerkvi, danes začenjajo s slavnostnim koncertom zbora slovenske filharmonije.

ZREŠKO

* Dan s Kelti bo danes v Zrečah. Člani plemena Serreti, keltske rekonstrukcijske skupine, ki se med drugim ukvarja z interpretacijo dediščine, že dopoldne pripravljajo druženje in sprehod po prazgodovini v Hotelu Atrij v Zrečah. Popoldne bo še kratko druženje na Brinjevi gori.
* Še en kulturni dogodek bo drevi na Zreškem, in sicer 141. literarni večer ‘Jaz mam en stari znucan koš’ v Skomarski hiši. Gost večera bo pisatelj, glasbenik in humorist Gojko Jevšenak – Pohorski klatež.
* Prostovoljno gasilsko društvo Zreče pa bo zvečer v večnamenski dvorani Term Zreče imelo občni zbor društva.

CELJSKO

* V Citycentru Celje bodo na svoj račun prišli kolesarski navdušenci, pripravljajo namreč Bike Weekend 2016. Ves dan bo tam šola kolesarstva, mogoče bo testirati kolesa.
* V Planetu Tuš v Celju se bo predstavila slovenska vojska, v dvorani Golovec pa pripravljajo koncert Dina Merlina.

BISTRIŠKO

*  Predavanje o kakovostnem in uspešnem pridelku na vrtu in polju bo popoldne v Slomškovem domu v Laporju.
* Turistično društvo Štatenberg nocoj prireja občni zbor članov.
* Na Zgornji Polskavi bo predstava domačih gledališčnikov Vse o ženskah.

VITANJSKO

* V vitanjskem Ksevtu si je danes in jutri možno ogledati digitalni planetarij.

ŠENTJURSKO

* Predstava Slovenska literatura od A do Ž bo drevi na ogled v IKC v Šentjurju. V novi uspešnici se Lado Bizovičar loteva slovenske književnosti.

KONJIŠKO

* Tradicionalno srečanje bodo drevi imeli pripadniki 143. diverzantskega odreda Teritorialne obrambe Slovenske Konjice – ‘Črni vragi’

MARIBOR 

* Začenja se spomladanski del prvenstva v 1. slovenski nogometni ligi – popoldne v Ljudskem vrtu štajerski obračun med Mariborom in Celjem.
* Tekma svetovnega pokala v taekwondoju bo danes v Mariboru.