Kaj se danes, v soboto, dogaja na Štajerskem?

KONJIŠKO

* Slavnostno akademijo ob prazniku kulture danes pripravljajo Konjičani. Slovesnost bo nocoj v Domu kulture. Ob programu, ki ga pripravljajo gimnazijci, bodo podelili tudi tri priznanja za uspešno delo na kulturnem področju.
* Začeli so se 18. kulturni dnevi Kluba študentov Dravinjske doline. Po včerajšnjem potopisnem predavanju bo drevi v prireditvenem centru Patriot v Slovenskih Konjicah tudi prvi koncert – pustovanje s skupino Dan D.
* Zvečer se lahko udeležite tudi najbolj nore pustne zabave z Radiem Rogla v Pubu Beli konj. Vstopnine ne bo, bo pa veliko dobre glasbe, zabavna animacija in bogate nagrade za najbolj izvirne maske.
* Pohodniki se bodo zjutraj odpravili na zimski pohod po ‘Loško-zbelovski planinski poti’. Zbor udeležencev bo pred kulturnim domom v Ločah.

CELJSKO

* V Novi Cerkvi bo že 29. tradicionalni pustni karneval, ki bo na širšem Celjskem eden največjih. Sicer pa bodo številna pustna rajanja danes tudi v Celju.
* Bo pa v Celju danes tudi že 23. tradicionalna Brezova metla – plesna pustna prireditev društva Harlekin.

OPLOTNIŠKO

* Popoldne pustovanje pripravljajo na grajski ploščadi v Oplotnici. Vse maske bodo dobile krof, razglasili pa bodo tudi tri najboljše posamezne ter skupinske maske.

ZREŠKO

* Občni zbor bodo drevi imeli člani Prostovoljnega gasilskega društva Stranice. Dogodka se bo udeležil tudi župan mag. Boris Podvršnik

BISTRIŠKO

* Pustno bo tudi na Bistriškem: dopoldne bo pustno-koledniška prireditev na tržnici v Poljčanah. Otroška pustna povorka bo po mestnih ulicah v Slovenski Bistrici. Zvečer pa v hotelu Leonardo pustovanje.
* Proslavo ob slovenskem kulturnem prazniku – Prešernovem dnevu prirejajo nocoj v domu krajanov v Makolah. * Planinsko društvo Makole prireja jubilejni, 15. pohod po makolskih gričih. Planinsko društvo Pohorje – Zgornja Polskava se podaja na pohod po obronkih Pohorja.
* Elektro Maribor pa prireja spominski pohod iz Slovenske Bistrice do Treh kraljev. Gre za pohod v spomin Nejcu Mesariču, ki je pred dvema letoma izgubil življenje pri odpravljanju posledic žleda. Ob spominskem obeležju bo govornica tudi ministrica za obrambo Andreja Katič.

OBSOTELJE IN KOZJANSKO

* Šmarski pust bo kraljeval v Šmarju pri Jelšah. Pustovanje organizira šmarsko turistično društvo. V času pustovanja bo na ploščadi pred kulturnim domom odprta kmečka tržnica.
* Pustovanje bo organizirano tudi v Bistrici ob Sotli. V Rogatcu bo zvečer velika pustna zabava z ansamblom Aplavz. Najboljše maske bodo tudi nagradili.

Oglas