Kaj se danes, v ponedeljek, dogaja na Štajerskem?

ZREŠKO

* Na praznični ponedeljek bodo osrednjo prireditev ob kulturnem prazniku pripravili Zrečani. Podelili bodo priznanja – Cerkvenim pevcem s Skomarja, Alojzu Ravničanu in Samu Jezovšku. Pripravljajo tudi ogled dramskega prizora ‘Zreška pravljica’.

ŠENTJURSKO

* Ob prazniku kulture v Gorici pri Slivnici odpirajo prvo knjigobežnico na Kozjanskem. Leseno hiško, kjer bodo bralci lahko izmenjevali knjige, bodo dopoldne odprli pred kulturnim domom v Gorici pri Slivnici. Za to gesto so se odločili v Kulturnem društvu Gorica pri Slivnici.
* V Ipavčevem kulturnem centru v Šentjurju bodo drevi praznik počastili z nastopom godalne zasedbe Mladi ljubljanski solisti in najlepšimi deli Benjamina Ipavca, Marka Mihevca in Antonia Vivaldija.
* Tudi v znamenju pusta bo minil dan v Šentjurju. Delavnica pustne poslikave otroških obrazov bo dopoldne v Ipavčevem kulturnem centru, kasneje bo tam na ogled še pustna otroška predstava čarovnika Sama Sebastijana.

CELJSKO

* Pred Muzejem novejše zgodovine v Celju pripravljajo tradicionalno Prešernovanje na Prešernovi ulici. Druženje in recitiranje pripravljajo dopoldne.

OBSOTELJE IN KOZJANSKO

* Osrednja prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku bo tudi v Rogaški Slatini. V tamkajšnjem Kulturnem centru bodo nastopili Vita Mavrič, Jani Kovačič in Jaka Pucihar.

VITANJSKO

* Oglede razstav v vitanjskem KSEVT-u bo danes dopoldne vodil Dragan Živadinov.