Kaj se danes, v petek, dogaja na Štajerskem?

ZREŠKO

* Marika Mihelčič bo popoldne v Zrečah predstavila svojo knjigo ‘Pravljice na gumbke’. Avtorica je po rodu iz Zreč, sicer pa že 40 let živi v Ljubljani. Zrečani jo poznajo kot ‘Kuzmanovo’. Pravljice bo predstavila v prostorih zreške srednje šole, kjer je tudi sama pred desetletji prvič sedla v šolske klopi. Posebna gostja bo njena razredničarka v prvem razredu Hermina Kapun.
* Najstarejšo občanko Zreč Jožefo Matavž bo dopoldne ob njenem 97. rojstnem dnevu obiskal župan mag. Boris Podvršnik.
* Na občnem zboru v prostorih zreške osnovne šole se bodo drevi zbrali člani Društva prijateljev mladine Zreče.

BISTRIŠKO

* Na Bistriškem se začenjajo Gledališki dnevi ali območno Linhartovo srečanje odraslih gledaliških skupin. V prostorih Kleteatra bo tako nocoj na ogled predstava Vse o ženskah.
* V Slomškovem domu v Slovenski Bistrici bo popoldne okrogla miza na temo Prihodnost kmetijstva v gorsko višinskem območju in v govedoreji na Pohorju.

CELJSKO

* V Kvartirni hiši v Celju bodo danes odprli razstavo grafik likovnega pedagoga Matjaža Gederja, z naslovom ‘Table in tabletke’. V Planetu Tuš v Celju pripravljajo vse do nedelje dneve orhidej – na ogled bo več kot 300 različnih orhidej.

ŠENTJURSKO

* V Šentjurju, v prostorih Aktivatorja, bo popoldne brezplačno svetovanje arhitekta. Strokovnjaki bodo svetovali in pomagali pri raznih zagatah okoli gradnje, prenove, urejanje prostora, zakonodaje, adaptacij ter drugih podobnih temah.

OBSOTELJE IN KOZJANSKO

* Razstavo “Oj, vigred je prišla” bodo popoldne odprli v Kulturnem centru Rogaška Slatina. Ob dnevu žena in materinskem dnevu jo pripravljajo člani Društva ljubiteljev likovne ustvarjalnosti Mavrica. Razstavo bodo popestrili Ljudski pevci in godci iz Kostrivnice.