Kaj se danes, v petek, dogaja na Štajerskem?

KONJIŠKO

* Prvi dobrodelni Valentinov operni večer člani Lions kluba Konjice zvečer pripravljajo v konjiškem Domu kulture. Ob spremljavi pianistke bodo z glasbo iz najlepših oper in operet nastopili mladi solisti mariborske Glasbene in baletne šole Antona Martina Slomška, združeni pod imenom Fiero Spirito. Izkupiček od prodanih vstopnic bodo namenili projektu Botrstvo Lions kluba Konjice.
* Na Šolskem centru Slovenske Konjice – Zreče bodo danes in jutri pripravili informativne dneve. Tako na konjiški gimnaziji kot zreški srednji strokovni in poklicni šoli pripravljajo zanimive in pestre ter sproščene predstavitve programov.
* Nadaljujejo se prireditve v slopu 18. kulturnih dni Kluba študentov Dravinjske doline. Ta konec tedna bodo v prireditvenem centru Patriot v Slovenskih Konjicah dva koncerta – drevi je na sporedu rap koncert skupine Velebor, jutri pa še rock koncert na katerem bosta nastopili skupini Take Off in Jackson Official.

BISTRIŠKO

* Informativni dnevi potekajo tudi na Srednji šoli Slovenska Bistrica. Predstavili bodo šolo, projektno delo in seveda vse programe, v katere vpisujejo. To si programi gimnazija, ekonomski tehnik, trgovec in na novo tudi v program metalurški tehnik.
* Predstava Moška copata v izvedbi Špas teatra bo nocoj v Slomškovem domu v Slovenski Bistrici.
* Na Zgornji Polskavi bo zbor članov turističnega društva Viničar.

CELJSKO

* Na Celjskem sejmišču se danes začenja 1. veliki festival hrane in pijače, ki so ga poimenovali Kulinart. Organizatorji so pripravili veliko dobre domače in lokalno pridelane hrane in pijače.
* Še na kulturno področje. V Plesnem forumu v Celju pripravljajo koncert mednarodne zasedbe Tori tango.

OBSOTELJE IN KOZJANSKO

* V Rogaški Slatini bodo ob počastitvi slovenskega kulturnega praznika gostili znanega gledališkega in filmskega igralca ter režiserja, Borisa Cavazzo. V Aninem dvoru bo pogovor z njim vodila Maja Kovač. Nastopila bo tudi konjiška pevka, Maja Založnik.
* Vodilni ekipi 1. slovenske futsal lige – Dobovec Pivovarna Kozel in PROEN Maribor se bosta drevi pomerili v Rogaški Slatini.

ŠENTJURSKO

* Tudi na Šolskem centru Šentjur bodo danes in jutri bodoče dijake in študente vabili k vpisu. Poleg predstavitev vseh srednješolskih in višješolskih programov in življenja na šoli bodo pokazali tudi šolsko posestvo in učne delavnice.
* Valentinov koncert Big Banda Šentjur z gosti – Osti jarej – drevi v šentjurskem Ipavčevem kulturnem centru

Oglas