Kaj se danes, v petek, 10. avgusta, dogaja na Štajerskem?

* Veselo bo drevi v Draži vasi, kjer bodo imeli gasilsko veselico.

* Občine združene v turistično destinacijo Rogla-Pohorje za svoje občane in obiskovalce vse do septembra omogočajo brezplačne vožnje s turističnim avtobusom na Roglo in z nje . Odhodni na Roglo so ob 8. in 13. uri. Avtobus s Peska v dolino odpelje ob 10. in 14. uri. Avtobus vozi na relaciji Slovenske Konjice – Zreče – Rogla – Pesek in stoji na vmesnih postajah. Podrobnejši vozni red si lahko pogledate tudi na spletni strani destinacije Rogla-Pohorje in na portalu novice.si.

* Na dvorcu Štatenberg med vikendi organizirajo vodene oglede tega baročnega dvorca. Ob sobotah so ogledi od 9-ih do 12-ih, ob nedeljah pa od 9-ih do 18-ih. Za najavljene skupine organizirajo oglede tudi med tednom. Dvorec Štatenberg se ponaša z izredno arhitekturo, najlepšimi baročnimi štukaturami, stropnimi poslikavami, unikatnimi pečmi ter z nekaj kosi avtentičnega pohištva. Na ogled je slavnostna dvorana, 9 baročnih salonov, 8 zbirk, Attemsova galerija, grajska kapela in še kaj.

* Zvečer v Celju pripravljajo dva zanimiva koncerta. Pred Hotelom Evropa bo nastopila glasbena skupina M.J.A.V., pred mestnim kinom Metropol pa skupina Take OFF.

* Mestno plažo v Celju pa bodo danes obiskali konji. Celjski konjeniški center pripravlja pravi konjeniški show: med drugim tudi ježo konj in preskakovanje ovir.

* Danes popoldan bodo v botaničnem vrtu v Hočah predstavili tehniko cepljenja vrtnic. Praktičen prikaz bosta vodila Jelena in Simon Škorjanec, člana slovenskega društva Ljubiteljev vrtnic. Za udeležbo je potrebno plačati vstopnino v vrt.

* V brazilskih ritmih bo danes Anin festival v Rogaški Slatini. Pod arkadami Grand hotela bo nastopila skupina Bossa de Novo. Gre za slovensko jazz skupino, ki ustvarja v stilu brazilske glasbene zvrsti bossa nova. V okviru festivala lahko vsak dan, razen ob ponedeljkih, prisluhnete še koncertom orkestra Musica Camerata.

* Pozno popoldne bodo slatinski vinogradniki postavili klopotec. Dogajanje v Calski gorci bodo popestrili ročni možnaristi.

* V Centru za starejše Metulj, ki deluje v Slovenski Bistrici, ob petkih telovadijo. Najprej se posvetijo telovadbi s terapevtskimi učinki. Nato telovadijo z elementi joge in pilatesa. Starejši se družijo tudi na petkovih pevskih vajah.