Kaj se danes, v četrtek, dogaja na Štajerskem?

OPLOTNIŠKO

* Oplotniški svetniki bodo na popoldanski seji obravnavali letošnji proračun. Ta predvideva nekaj naložb, tudi v urejanje plazu nad vrtcem in mosta na Partizanski cesti. Svetniki pa bodo govorili tudi o zaključnem računu proračuna 2014, ki ga je pod drobnogled vzel nadzorni svet.

ZREŠKO

* Novo knjigo Zrečana Martina Mrzdovnika ‘Zreški talci, kdo so in od kod so prišli’ bodo dopoldne predstavili danes v zreškem hotelu Atrij. V knjigi avtor razkriva življenjske zgodbe leta 1944 v Zrečah ustreljenih talcev.

CELJSKO

* Naslednjih 14 dni bo v Celju v ospredju smeh. V Slovenskem ljudskem gledališču Celje se namreč začenjajo že 25. Dnevi komedije. Skupno bo v celotnem festivalu v tekmovalnem programu na ogled osem komedij. Festival bodo odprli s predstavo ‘Trio’ koprskih gledališčnikov.
* Še v Pokrajinski muzej, kjer bodo popoldne odprli razstavo Slike na steklu – razstavljene bodo slike, ki so del zbirke ljudske umetnosti, ki je nekdaj krasila kmečke domove.
* Celjske rokometaše v soboto čaka zadnja tekma v ligi prvakov – novinarska konferenca pred obračunom z Bešiktašem pa bo danes dopoldne v dvorani Zlatorog.

Oglas