Kaj se danes, v četrtek, dogaja na Štajerskem?

KONJIŠKO

* Na seji konjiškega občinskega sveta bodo drevi govorili predvsem o letošnjih finančnih načrtih in načrtih dela nekaterih javnih zavodov in podjetij. Med drugim pa bodo razpravljali še o uvrstitvi celostne prometne strategije občine Slovenske Konjice v načrt razvojnih programov za obdobje 2016-2019 in o spremembi cen najema prostora na konjiški tržnici.
* V Slovenskih Konjicah v razstavnih prostorih Doma kulture bodo drevi odprli razstavo Ritmi pejsaža. Razstavljata Božidar Ščurek in Dušan Amanović.

BISTRIŠKO

* Tudi v Slovenski Bistrici se bo popoldne sestal občinski svet. Glavna tema tam bo letošnji občinski proračun. Prav tako bodo odločili, kdo bo ob občinskem prazniku čez mesec dni prejel občinska priznanja.

VITANJSKO

* Drevi bo v KSEVT-u vinsko-kulinarični dogodek. Je nadaljevanje lanskega, letos pa bo rdeča nit aktualno filmsko dogajanje. Predstavili se bodo vrhunski vinarji, poskrbljeno pa bo tudi za posebno kulinariko. Ob spremljavi akustične glasbe bo večer uvod v junijski sklop dogodkov v Dravinjski dolini.

ŠENTJURSKO

* Tudi v občini Šentjur se pridružujejo akciji dneva odprtih vrat slovenskih občin. obeležili ga bodo popoldne v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur, kjer pripravljajo kviz »Ali poznaš svojo občino?«. V poznavanju občine se bo pomerilo šest ekip osmošolcev iz šol s Šentjurskega. Kviz je sicer del projekta Spoznaj svojo občino, ki ga izvaja Mladinski center Šentjur.

CELJSKO

* Pri kulturnem domu na Ljubečni bodo danes prestavili štorkljino gnezdo – s sedanjega električnega droga na novi drog brez električnih vodnikov.
* V Celju pa bo poskrbljeno tudi za smeh. V Branibor pubu bo na celovečerni stand-up predstavi nastopil Boštjan Gorenc – Pižama.

OBSOTELJE IN KOZJANSKO

* Krvodajalska akcija bo to dopoldne v večnamenski dvorani v Podčetrtku.
* Drugi koncert Muzejskega glasbenega abonmaja Angelski zvoki bo v Muzeju baroka Šmarje pri Jelšah

Oglas