Kadet ŠRD Aero Celje postal državni prvak*

*** oglasno sporočilo

Športno društvo za morski ribolov Aero Celje je v lanskem letu praznovalo 30. obletnico ustanovitve. V društvu člani veliko skrb namenjajo mladim, ki jih izobražujejo o morskem ribolovu, pripravi ribolovne opreme, uporabi različnih vab ter jih pripravljajo na tekmovanja. Njihovo delo se je obrestovalo, saj je v lanskem letu njihov kadet Žan Avbelj postal državni prvak v morskem ribolovu s skalnate in zidane obale.

Člani in kadeti ŠRD Aero Celje so bili lansko leto zelo dejavni, saj so se udeležili različnih društvenih, meddruštvenih, državnih in mednarodnih tekmovanj. Predstavljamo nekaj njihovih vidnejših rezultatov.

Delo z mladimi se obrestuje

13. aprila so njihovi kadeti na mednarodnem pokalnem tekmovanju Odprto prvenstvo občine Piran v trnkarjenju z zidane obale osvojili: Nejc Šalamon 5. mesto, Žan Avbelj 8. mesto, ekipno sta bila četrta, Matic Avbelj pa je osvojil 17. mesto. Maja je na mednarodnem pokalnem tekmovanju v Umagu Žan Avbelj med kadeti osvojil tretje mesto, skupaj z bratom Maticem pa sta osvojila tudi ekipno tretje mesto.

Društvo vsako leto v maju organizira tudi prijateljsko meddruštveno pokalno tekmovanje 1. trnek Aero Celje, ki se ga je lani maja udeležilo 24 članov in mladincev. Med člani je zmagal Nejko Toplak, druga je bila Štefanija Cvirn, oba člana ŠRD Marinar Kranj, tretji pa je bil Nevso Begič, član ŠRD Aero Celje. Med mladinci je zmagal Gašper Gaber, drugi je bil Nejc Šalamon, tretji pa Aljaž Oprešnik, vsi člani ŠRD Aero Celje.

Na državnem prvenstvu v trnkarjenju s skalnate in zidane obale za mladince in kadete, ki je potekalo 19. maja v Piranu, je njihov kadet Žan Avbelj postal v svoji kategoriji državni prvak, Nejc Šalamon je osvojil četrto mesto, Matic Avbelj pa sedmo.

ŠRD Aero Celje veliko skrb namenja mladim. Žan Avbelj (na sredini) je postal v Piranu državni kadetski prvak za leto 2019, Nejc Šalamon (levo) je bil četrti, Matic Avbelj (desno) pa je osvojil sedmo mesto.

Odlični rezultati tudi na mednarodnih tekmovanjih

Med 26. majem in 3. junijem sta se Nevenka in Bojan Šalamon udeležila Memoriala Magrini na Sardiniji, enega največjih evropskih tekmovanj v surfcastingu (ribolovu s položne peščene obale), na katerem je tekmovalo preko 100 tekmovalcev iz štirinajstih držav.

Nevenka Šalamon je zmagala v kategoriji žensk, bila 7. v kategoriji tujcev in 14. med vsemi tekmovalci, Bojan Šalamon pa je v lovu na najtežjo ribo osvojil 7. mesto. 16. avgusta sta se Nikola Popovič in Cvetka Novak udeležila ribiškega maratona v Izoli, kje sta osvojila 11. mesto.

Odlično sta se odrezala tudi Aleš Manfreda in Bojan Šalamon, ki sta na pokalnem tekmovanja Arbunada 2019 na Malem Lošinju osvojila četrto mesto.

Ekipno sta Aleš Gaber in Bojan Šalamon na mednarodnem pokalnem tekmovanju Zlatni ribon 2019 v Rovinju osvojila 10. mesto, na pokalnem tekmovanju Oradela 2019, ki je potekalo 9. novembra v Piranu, pa sta dosegla 8. mesto.

Športno ribiško društvo za morski ribolov Aero Celje vabi vse, ki se želijo naučiti tehnik morskega ribolova in se kasneje po želji udeleževati tudi tekmovanj v morskem ribolovu, da se jim pridružijo. Kontakt: 040 742 310 (Bojan), e-mail: bojan.salamon@gmail.com

Člani društva se zahvaljujejo tudi vsem donatorjem, s pomočjo katerih se lahko udeležujejo mnogih tekem in dosegajo odlične rezultate. Donatorji so: Cinkarna Celje, AC Fri-mobil Celje, Optika Teržan, Avto Golec, Kova d. o. o., Mestna občina Celje, Simbio d. o. o., Intercom Celje, Pego d. o. o., Vafra Commerce d. o. o., Trofeja center Maribor, Prevent&Deloza d. o. o., Freedom center Celje, Hiša nakita Adamas, Magma poslovna darila, Salon Fantazija, Ribiška trgovina Monster bite in Restavracija Taverna Carraro.

*** oglasno sporočilo