Junija v Slovensko Bistrico prihaja Slovenska olimpijska bakla

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je v sodelovanju s številnimi deležniki in partnerji pred kratkim predstavil enega največjih projektov, ki bo v vsakem kotičku Slovenije spomnil na prihajajoče Olimpijske igre v Tokiu. Gre za pot »Slovenske olimpijske bakle«, ki bo v 81 dneh prepotovala vse slovenske občine.

Svojo pot je začela 3. maja v Bovcu. V Slovensko Bistrico bo pripotovala 17. junija okoli 11. ure, in sicer ob prisotnosti dveh vrhunskih slovenskih športnikov ter številnih nekdanjih in zdajšnjih vrhunskih športnikov iz občine Slovenska Bistrica. Bakla bo širila vrednote olimpizma, sporočila solidarnosti, upanja in jeklene volje. S tem popotovanjem želijo opozoriti tudi na tesno povezanost rekreativnega in vrhunskega športa.

V sklopu tega dogodka se bodo podelila tudi priznanja najboljšim športnikom minulega leta. »Najboljši športnik in športnica leta ne bosta proglašena. Priznanja bodo prejeli tisti športniki in športnice, ki so lani zadostili kriterijem pravilnika o priznanjih in nagradah,« pojasni Boštjan Fridrih, v.d. direktorja Javnega zavoda za šport Slovenska Bistrica.

Vir: OKS

Športni vikend

V sklopu prihoda olimpijske bakle v bistriško občino bo tisti vikend v domeni Športne zveze Slovenska Bistrica izveden 8. Športni vikend, na katerem se bodo odvijala mnoga športna tekmovanja in predstavitve. Cilj Športnega vikenda je povabiti številne občane, ki gojijo ljubezen do športa, da se preizkusijo v različnih panogah. (D.G.)