Sestavine:
- 3 stroki česna
- 1/2 sesekljane čebule
- 2 žlici sesekljanega ingverja
- 2 bučki
- korenje
- 8 dl zelenjavne jušne osnove
- 100 g piščančjega mesa
- nekaj češnjevih paradižnikov
- ščepec soli in popra
- svež peteršilj
Priprava:
- korak:
Na maslu nekaj minut hitro popražimo na drobno nasekljan česen, ingver in čebulo. Dodamo narezani bučki, korenje, na polovico narezane češnjeve paradižnike in na koščke narezano piščančje meso.
- korak:
Vse skupaj pečemo toliko časa, da se meso zapeče, nato dolijemo jušno osnovo.
- korak:
Kuhamo, da se okusi lepo povežejo in sestavine zmehčajo. Po želji lahko dodamo tudi pekočo omako ali poper ter sok limete in svež nasekljan peteršilj.
Hitro pripravljena očiščevalna juha za ponovoletno razstrupljanje.