Judo: Tina Trstenjak ostaja pri štirih medaljah s SP

13:07
Tina Trstenjak zaradi diskvalifikacije (nepravilni prijem) v polfinalu ni imela pravice, da bi se borila za bronasto medaljo. Svetovno prvenstvo v Tokiu je tako končala na petem mestu. Do zdaj ima Trstenjakova štiri medalje s svetovnih prvenstev, eno zlato (2015), eno srebrno (2017) in dve bronasti (2014, 2018).

12:22
Judoistka celjskega kluba Z’dežele Sankaku Tina Trstenjak se bo na svetovnem prvenstvu v Tokiu borila za bronasto medaljo. Po treh zmagah v prvem delu tekmovanja je olimpijska prvakinja iz leta 2016 izgubila v polfinalu. Domačinka Miku Tashiro je zmagala po kazni oz. diskvalifikaciji zaradi nedovoljene tehnike Trstenjakove. Miku Tashiro zdaj v medsebojnih obračunih s Trstenjakovo vodi 9:0. Tekmica slovenske judoistke za bronasto medaljo bo Nemka Martyna Trajdos.
Borbe v živo na: http://judolive01.lb.judobase.org/live/index.php?channel=1

9:03
Po nekaj neuspešnih nastopih slovenskih judoistov na letošnjem svetovnem prvenstvu, se danes v Tokiu odlično bori članica celjskega kluba Z’dežele Sankaku, Tina Trstenjak. Olimpijska prvakinja se je v kategoriji do 63 kilogramov s tremi zmagami že prebila do polfinala. V nadaljevanju dneva se bo tako borila za novo medaljo, zagotovila pa si je že najmanj peto mesto. Trstenjakovo sicer v polfinalu čaka težko delo, saj se bo pomerila z domačinko Miku Tashiro.

Foto: IJF