Judo SP: Klara Apotekar peta na svetu

13:15:
Klara Apotekar iz celjskega judo kluba Z’dežele Sankaku je na svetovnem prvenstvu v Tokiu v kategoriji do 78 kg osvojila končno peto mesto. V borbi za bronasto medaljo jo je premagala Loriana Kuka s Kosova. Slovenija tako v Tokiu še naprej ostaja brez medalje. Peta je bila tudi Tina Trstenjak (do 63 kg).
Jutri bosta v najtežjih kategorijah nastopila še polsestra Apotekarjeve, Anamari Velenšek (nad 78 kg), in član Impola iz Slovenske Bistrice Vito Dragič (nad 100 kg).

12:14:
Klara Apotekar (JK Z’dežele Sankaku) se bo na svetovnem prvenstvu v Tokiu borila za bronasto medaljo. V polfinalu jo je premagala aktualna svetovna prvakinja, domačinka Shori Hamada. Nasprotnica Apotekarjeve v boju za tretje mesto bo Loriana Kuka s Kosova.

9:52:
Judoistke (do 78 kg) in judoisti (do 100 kg) bodo z odločilnimi boji za medalje nadaljevali ob 12. uri po slovenskem času.

9:08:
Klara Apotekar (JK Z’dežele Sankaku) se je na svetovnem prvenstvu v Tokiu uvrstila v polfinale. Po treh zmagah v prvem delu tekmovanja je bila uspešna tudi v četrtfinalu, kjer ji je premoč morala priznati Kitajka Zhenzhao Ma, ki je imela težave s poškodovano nogo in si je prislužila tri kazni zaradi neaktivnosti. V polfinalu kategorije do 78 kg se bo Apotekarjeva, ki bo najmanj peta, pomerila z Japonko Shori Hamada.

8:35:
Judoistka celjskega kluba Z’dežele Sankaku Klara Apotekar je na svetovnem prvenstvu v Tokiu dobila uvodne tri borbe in se uvrstila v četrtfinale kategorije do 78 kilogramov. S tem ostaja v igri za eno od medalj, zagotovila pa si je najmanj sedmo mesto.
(Jure Mernik, Foto: IJF)

Preberite tudi:
Judo: Tina Trstenjak ostaja pri štirih medaljah s SP
https://novice.si/page/judo-tina-trstenjak-na-sp-v-boju-za-medaljo-v-zivo/

Oglas