Jubilejna 20. Drobtinica na Konjiškem, Zreškem in Vitanjskem rekordna!

Jubilejna 20. Drobtinica na Konjiškem, Zreškem in Vitanjskem je bila rekordna: z dobrodelno tržnico in donacijami so za dober namen zbrali skoraj 8.500 evrov.

Jubilejna 20. Drobtinica, ki je minulo soboto potekala na Konjiškem, Zreškem in Vitanjskem, je bila rekordna. S sobotno dobrodelno tržnico in prispevki donatorjev so  zbrali skoraj 8.500 evrov. Izkupiček dobrodelne Drobtinice bo šel v šolske sklade šol na tem območju, za pomoč šolarjem iz socialno šibkejših družin.
7.260 evrov so zbrali s prodajo pekovskih izdelkov na stojnicah, ki so jih minulo soboto dopoldne postavili pred Mercatorjem, Tušem in Sparom v Slovenskih Konjicah, pred kulturnim domom v Ločah, pred Mercatorjem, Tušem in Sparom v Zrečah, pred šolo na Stranicah in pred Mercatorjem v Tepanju in v Vitanju.
Še 1.200 evrov so prispevali donatorji, podjetja Oplast, Konus Konex, Isokon, Blue, Borut Fijavž, Žigola.

Drobtinica povezala več kot dva tisoč ljudi!

Sekretarka Območnega združenja Rdečega križa Slovenske Konjice Renata Gabrovec je z izkupičkom jubilejne Drobtinice seveda več kot zadovoljna. Po Drobtinici je povedala:
“Že 20 let Drobtinico izvajamo na enak način in vsako leto smo bolj uspešni, kar je potrditev, da ta akcija prinaša veliko dobre energije.
Sodelovalo je več kot 100 prostovoljcev, če pa prišetejemo še vse peke in njihove sodelavce, kmečke žene, vrtce, učiteljice, starše in druge, donatorje in kupce, sem prepričana, da je Drobtinica aktivirala več kot 2.000 ljudi. To je neprecenljivo in to šteje, da smo tudi v teh težkih časih složni. Hvala vsem!” 

Daljša reportaža z Drobtinice bo objavljena v naslednji številki lokalnega časopisa NOVICE.
(N. K.. Foto: OZRK Slovenske Konjice)

Oglas