Jože in Matilda Dušej z Visol slavita 70 let zakona

Sedem desetletij ljubezenske zgodbeDom dr. Potrča Poljčane danes obeležujeta Jože in Matilda Dušej z Visol. Slavila bosta popoldne, skupaj s svojci in prijatelji, v Domu dr. Potrča v Poljčanah, kjer zdaj skrbijo za Matildo.
Jože in Matilda sta že krepko v devetem desetletju svojega življenja, Jože je star 95 let, Tilčka pa je pred dvema mesecema dopolnila 93 let. Zase in za svojo družino – hčerke Cvetko, Bojano in Sonjo – sta postavila dom na Visolah. V službo sta oba hodila v Impol. Jože je bil daljše obdobje aktiven tudi kot poslanec ter v domači občini. Zdaj imata 6 vnukov, to so Ingrid, Anja, Sašo, Eva, Dijana in Nuša ter 6 pravnukov, to so Matija, Nino, Inja, Sonia, Luise in Jonas.

Poljub v pozdrav
Z leti so prišle tudi zdravstvene tegobe in Tilčka zadnji dve leti živi v domu za starejše v Poljčanah, medtem ko Jože še sam poskrbi zase in za dom. Je bistrega duha, priden ‘kot čmrlj’ in se letom ne pusti. Vse dela sam; kuha, šiva, pere, ureja svojo njivo, kar ga najbolj ohranja pri močeh. Redno obiskuje Tilčko, ji nosi priboljške in jo vedno, ko se vidita, poljubi.

Imenitno praznovanje želimo ter iskrene čestitke zakoncema Dušej! (Bojana Petelinšek)