Sestavine za 6 kozarcev
Jogurtova strjenka:
- 300 g navadnega jogurta
- 80 g sladkorja v prahu (8 žlic)
- 2 pomaranči
- 5 listov želatine
- 300 g sladke smetane
Kakijeva krema:
- 6 dobro zrelih kakijev
- žlica sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 50 ml ruma
Priprava:
- korak:
Za jogurtovo strjenko najprej namočimo lističe želatine za 5 minut v hladni vodi.
- korak:
V skledi zmešamo jogurt in sladkor v prahu. V manjši kozici segrejemo pomarančni sok. Tik preden sok zavre, kozico odstavimo in dodamo namočene lističe želatine ter premešamo, da se stopi. Mešanico želatine in pomarančnega soka vmešamo v jogurt.
- korak:
Skledo z jogurtom postavimo na led in z ročno metlico mešamo, dokler se krema ne začne strjevati. Nato v jogurtovo zmes počasi vmešamo stepeno sladko smetano. Kremo do polovice vlijemo v kozarčke in postavimo v hladilnik.
- korak:
Za kakijevo kremo izdolbemo meso kakija, dodamo malo sladkorja (sladkor prilagajamo glede na sladkost kakija in naš okus), vaniljev sladkor in rum ter zmešamo s paličnim mešalnikom. Kakijevo kremo polijemo po jogurtovi strjenki in damo za 2 uri v hladilnik.