Jogurtova strjenka s kakijevo kremo

Sestavine za 6 kozarcev

Jogurtova strjenka:

  • 300 g navadnega jogurta
  • 80 g sladkorja v prahu (8 žlic)
  • 2 pomaranči
  • 5 listov želatine
  • 300 g sladke smetane

Kakijeva krema:

  • 6 dobro zrelih kakijev
  • žlica sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 50 ml ruma

 

Priprava:

  1. korak:

Za jogurtovo strjenko najprej namočimo lističe želatine za 5 minut v hladni vodi.

  1. korak:

V skledi zmešamo jogurt in sladkor v prahu. V manjši kozici segrejemo pomarančni sok. Tik preden sok zavre, kozico odstavimo in dodamo namočene lističe želatine ter premešamo, da se stopi. Mešanico želatine in pomarančnega soka vmešamo v jogurt.

  1. korak:

Skledo z jogurtom postavimo na led in z ročno metlico mešamo, dokler se krema ne začne strjevati. Nato v jogurtovo zmes počasi vmešamo stepeno sladko smetano. Kremo do polovice vlijemo v kozarčke in postavimo v hladilnik.

  1. korak:

Za kakijevo kremo izdolbemo meso kakija, dodamo malo sladkorja (sladkor prilagajamo glede na sladkost kakija in naš okus), vaniljev sladkor in rum ter zmešamo s paličnim mešalnikom. Kakijevo kremo polijemo po jogurtovi strjenki in damo za 2 uri v hladilnik.

Oglas