Jesensko pecivo iz maslene buče

Za biskvit potrebujemo:

200 g moke

100 g sladkorja

400 g hokaido ali katere druge maslene buče

50 g rozin

2 jajci

2 žlici olivnega olja

1/2 pecilnega praška

ščep soli

cimet

muškatni orešček

marmelada za premaz

Za čokoladni preliv potrebujemo:

200 g jedilne čokolade

125 g masla

Pečico segrejemo na 180 °C. Rozine namočimo v rum.. Pekač, v katerem bomo pekli bučo, obložimo s peki papirjem. Buči odstranimo peške in z lupino vred narežemo na večje kose. Bučo pečemo 15 minut. Ko je pečena, odstranimo lupino, in jo spasiramo v pire s paličnim mešalnikom. V skledi zmešamo moko, pecilni in ščep soli. Dodamo cimet, nariban muškatni orešček in rozine. Jajci stepemo s sladkorjem, dodamo olje in bučni pire. Mešanici jajc in buče postopno dodajamo moko, da dobimo homogeno maso. Pečemo 50 minut na 180 °C. Še vroče pecivo namažemo z marmelado in ga nato prelijemo s čokoladnim prelivom. Čokoladni preliv pripravimo tako, da nad soparo stopimo čokolado in maslo. Mešamo, dokler preliv ne postane tekoč. Preden postrežemo, počakamo, da se čokoladni preliv strdi.

Oglas