Jesenskega mednarodnega sejma v Celju NE BO

Jesenskega Mednarodnega sejma obrti in podjetnosti v Celju ne bo. Tako so zjutraj sporočili organizatorji, ki so po posvetovanju s pristojnimi inštitucijami, bili sejem primorani dokončno odpovedati.
Organizatorji pojasnjujejo, da je to v dani situaciji edina smiselna odločitev.
Mednarodni sejem predstavlja osrednjo poslovno-sejemsko prireditev Slovenije. Skupno pa ga obišče več kot 100 tisoč obiskovalcev.

“Leto 2020 si bomo za vedno zapomnili kot leto vseobsežnih pretresov, ki so se prikradli v vsako poro ne le slovenske, temveč tudi svetovne javnosti. Po najboljših močeh smo naše delovanje ohranjali nespremenjeno do zadnjega, a trenutna epidemiološka slika enostavno ne dopušča, da 53. MOS izvedemo v skladu z najboljšim izplenom za vse – razstavljavce, obiskovalce in vse ostale akterje, ki sodelujejo pri organizaciji MOS-a. Vsem namreč želimo nuditi optimalne pogoje, kar pa trenutno žal ni izvedljivo. V prvi vrsti smo odločitev sprejeli zaradi zagotavljanja zdravstvene varnosti, pa tudi zaradi želje, da MOS ohrani kakovostno identiteto, ki omogoča razstavljavcem uspešno promocijo širši javnosti,” so zapisali v Celjskem sejmu in dodali, da trdno verjamejo, da se bo situacija kmalu umirila in takrat bodo na Celjskem sejmu brezpogojno pripravljeni, da razstavljavcem in obiskovalcem ponovno izrečejo iskren pozdrav dobrodošlice.

Oglas