Albina Fajs iz Spodnje Nove vasi je predsednica Aktiva kmečkih žena Slovenska Bistrica. Predstavlja recept za vedno elegantne in odlične janeževe upognjence.
Kaj potrebujemo?
– 4 jajca (jih stehtamo)
– sladkor (kot je teža 4 jajc)
– moka (kot je teža 3 jajc)
– 1 žlica žganja
– 2 žlici belega olja (da so upognjenci bolj gladki)
– janež (najboljši je pobrani in posušeni)
Priprava:
Jajca in sladkor v mešalniku penasto zmešamo, dodamo žganje ter moko. Testo pustimo počivati približno 15 minut.
Pekač namažemo z mastjo in z žlico delamo kupčke, katere posipamo z malo janeža. Pečemo na 200° C do zlatorjave barve. Pečene upognjence ukrivimo in ohladimo v priročnem lesenem stojalu (darilo AKŽ Kebelj) ali v kozarcih.
Oglas