Jajčni liker in bombardino

Sestavine za 4 osebe:

Jajčni liker:

· 350 ml mleka

· 120 ml sladke smetane

· cimetova palička

· četrt žličke muškatnega oreščka

· vaniljev strok

· 3 jajca

· 60 g sladkorja

· 80 ml viskija ali temnega ruma

 

Bombardino:

· jajčni liker

· brandy (lahko tudi viski ali rum)

· sladka smetana

· čokolada v prahu

 

Priprava:

1. korak:

Za jajčni liker v kozici zmešamo mleko, smetano, cimetovo palčko, razpolovljen vaniljev strok in muškatni orešček. Zavremo in odstavimo.

2. korak:

Penasto stepemo rumenjake in sladkor. Prilijemo začinjeno mleko in zmešamo z mešalnikom. Prilijemo še viski ali rum in ohladimo v hladilniku, kjer lahko počaka največ tri dni. Preden postrežemo, beljake stepemo v čvrst sneg in ga nežno vmešamo v pijačo.

3. korak:

Za priljubljeni italijanski zimski napitek bombardino potrebujemo ¾ jajčnega likerja in ¼ brandyja. V kozici na nizki temperaturi počasi segrejemo jajčni liker in pri tem pazimo, da ne zavre. V kozarec najprej vlijemo brandy, nato pa vroč jajčni liker. Premešamo z žličko in okrasimo s stepeno sladko smetano, po kateri potrosimo čokolado v prahu.

Bombardino se postreže vroč in okrašen s stepeno sladko smetano.

Oglas