Sestavine za 4 osebe:
Jajčni liker:
· 350 ml mleka
· 120 ml sladke smetane
· cimetova palička
· četrt žličke muškatnega oreščka
· vaniljev strok
· 3 jajca
· 60 g sladkorja
· 80 ml viskija ali temnega ruma
Bombardino:
· jajčni liker
· brandy (lahko tudi viski ali rum)
· sladka smetana
· čokolada v prahu
Priprava:
1. korak:
Za jajčni liker v kozici zmešamo mleko, smetano, cimetovo palčko, razpolovljen vaniljev strok in muškatni orešček. Zavremo in odstavimo.
2. korak:
Penasto stepemo rumenjake in sladkor. Prilijemo začinjeno mleko in zmešamo z mešalnikom. Prilijemo še viski ali rum in ohladimo v hladilniku, kjer lahko počaka največ tri dni. Preden postrežemo, beljake stepemo v čvrst sneg in ga nežno vmešamo v pijačo.
3. korak:
Za priljubljeni italijanski zimski napitek bombardino potrebujemo ¾ jajčnega likerja in ¼ brandyja. V kozici na nizki temperaturi počasi segrejemo jajčni liker in pri tem pazimo, da ne zavre. V kozarec najprej vlijemo brandy, nato pa vroč jajčni liker. Premešamo z žličko in okrasimo s stepeno sladko smetano, po kateri potrosimo čokolado v prahu.
Bombardino se postreže vroč in okrašen s stepeno sladko smetano.