Jajčevci z mocarelo in baziliko

Sestavine za 4 osebe:

  • 2 večja jajčevca
  • žlica soli
  • 250 g mocarele
  • žlica posušene bazilike
  • 1 žlica olivnega olja
  • 20 g masla za pekač

Priprava:

  1. korak:

Jajčevca dobro operemo, jima odrežemo pecelj in narežemo na kolobarje. Kolobarje posolimo z obeh strani in jih pustimo stati pol ure, da oddajo vodo. Nato jih osušimo s papirnatimi brisačkami. Mocarelo narežemo na tanjše rezine.

  1. korak:

V ponvi segrejemo olje in na njem na hitro popečemo jajčevce, po 2 do 3 minute na vsaki strani. Pekač namastimo z maslom, nato vanj razporedimo jajčevce. Na jajčevce položimo rezine mocarele, na koncu vse skupaj potresemo z baziliko.

  1. korak:

Pekač potisnemo v na 180 °C ogreto pečico in pečemo približno 15 minut, da se mocarela stopi in zlato zapeče. Pečeno prilogo nato vzamemo iz pečice in še toplo postrežemo.