Jajčevci na žaru

Sestavine:

  • 2 jajčevca
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • olivno olje
  • paradižnik (lahko tudi pločevinka pelatov)
  • sol, poper
  • ščepec sladkorja
  • timijan
  • 150 g mocarele

 

Priprava:

  1. korak:

Čebulo olupimo in sesekljamo. Česen stremo. Oboje prepražimo.

  1. korak:

Dodamo paradižnikove kocke ter kuhamo toliko časa, da tekočina povre. Omako solimo, popramo, dodamo sladkor in timijan. Jajčevce operemo in narežemo na 1 cm debele rezine. Nato jih solimo in pustimo stati 10 minut.

  1. korak:

Jajčevce položimo na vroč žar in jih opečemo z ene strani. Nato jih obrnemo in damo na vsako rezino žličko omake ter na kocke narezano mocarelo. Popečemo jih do konca.