Jajca po florentinsko

Sestavine za 2 osebi:

· 4 jajca

· žlica masla

· 1 čebula

· 3 stroki česna

· 200 ml sladke smetane

· 250 g sveže mlade špinače

· 100 g naribanega parmezana

· 50 g naribane mocarele

· sol in poper

 

Priprava:

1. korak:

Čebulo in česen olupimo ter sesekljamo. Špinačo operemo in osušimo.

2. korak:

V ponvi razpustimo maslo in na njem med mešanjem popražimo čebulo ter česen. Prilijemo smetano in pustimo, da omaka zavre. Dodamo špinačo, počakamo, da uvene, potem začinimo s poprom in soljo in primešamo še polovico naribanega parmezana.

3. korak:

Ponev odstavimo, potem pa vanjo previdno ubijemo jajca, jih rahlo posolimo in popramo. Po vrhu potrosimo malo naribane mocarele in preostanek parmezana, potem pa ponev za 10–15 minut potisnemo v na 190oC ogreto pečico. Če nimamo ognjevarne ponve, lahko jed pred pečenjem v pečici prestavimo v kakšno drugo ognjevarno posodo ali pekač.

To odlično in uravnoteženo jed, polno vitaminov in koristnih snovi, si lahko privoščimo za zajtrk, ‘brunch’, kosilo ali večerjo. Zraven ponudimo polnozrnat kruh.

Oglas