Jagodni tiramisu

Potrebujemo:

 

  • 400 g otroških keksov
  • 4 jajca
  • 8 žličk sladkorja
  • 500 g mascarponeja
  • 200 ml smetane
  • 500 g jagod

Jagode operemo in očistimo, jih na tanko narežemo in posujemo s sladkorjem. Malo počakamo, da spustijo sok, ki ga odcedimo in prihranimo za kasneje.

Vmešamo rumenjake s sladkorjem in dodamo mascarpone. Beljake stepemo v trd sneg s ščepcem soli. Smetano prav tako stepemo z nekaj sladkorja. Mascarpone z rumenjaki zmešamo k beljakom in smetani.

Kekse pomakamo v sok, ki so ga spustile jagode in jih naložimo v steklen (ali navaden) pekač. Nato nanesemo kremo iz mascarponeja, smetane in jajc, na to še plast jagod, in tako naprej. Zadnja plast je plast kreme, ki jo okrasimo po želji: s kakavom, tanko narezanimi jagodami ali kakšnim prelivom.

Jagodni tiramisu se lahko pripravi tudi v kozarčkih.

Ponudimo dobro ohlajenega.

Vse o 22-letki Radia Rogla najdete na spletni strani www.letka.si