Jagodna krema z grškim jogurtom v kozarčku

Potrebujemo:

  • 250 g jagod
  • 1 žlica limoninega soka
  • 250 g maskarponeja
  • 150 g grškega jogurta
  • 80–120 g sladkorja
  • lupinica 1/2 limone

Za okrasitev:

  • 4 drobne jagode

 

Jagode operemo, posušimo, očistimo in razpolovimo. Stresemo jih v multipraktik. Dodamo sladkor in naribano limonino lupinico ter prilijemo limonov sok. Vse skupaj zmiksamo v gladko omako.
Maskarpone in odcejeni grški jogurt stresemo v skledo in penasto stepemo. Prilijemo tretjino jagodne omake in vse skupaj stepemo z metlico. Preostalo jagodno omako nalijemo v 4 kozarce. Po njej razdelimo jagodno kremo. Po vrhu položimo drobne jagode ali polovice večjih. Sladico vsaj za 60 minut položimo v hladilnik.

Prijavi se na NOVICE.SI

* obvezna polja
GDPR* *
PRIJAVLJAM SE NA: