Sestavine za štiri osebe:
- 4 srednje debela jabolka
- sok ene limone
- žlica sladkorja v prahu
- žlička cimeta
- olje za cvrtje
Testo:
- 2 jajci
- žlica ali dve sladkorja
- 15 dag gladke moke
- kozarček ruma
- 2 dl piva
- vanilijev sladkor
- ščepec soli
Priprava
- korak:
Jabolka olupimo, s posebnim nožem izdolbemo peščice in narežemo na centimeter in pol debele rezine. Jabolčne rezine pokapamo z limoninim sokom, potresemo s sladkorjem v prahu in za pol ure postavimo v hladilnik.
- korak:
Jajca, sladkor, moko, rum, vanilijev sladkor, pivo in ščepec soli zmešamo v gladko in penasto zmes.
- korak:
Jabolčne rezine pomakamo v pripravljeno testo in jih ocvremo v vročem olju z obeh strani do zlatorumene barve. Ocvrte jabolčne rezine odcedimo na papirnatih brisačkah. Za konec ocvrtke posujemo z dišečo mešanico sladkorja v prahu in cimeta.
Testo sladkamo po okusu z eno žlico sladkorja ali z dvema, če imamo rajši slajše rezine. Namesto sladkorja lahko uporabimo kokosov sladkor, ki ima znatno nižji glikemični indeks.