Jabolčne rezine s cimetom

Sestavine za štiri osebe:

  • 4 srednje debela jabolka
  • sok ene limone
  • žlica sladkorja v prahu
  • žlička cimeta
  • olje za cvrtje

Testo:

  • 2 jajci
  • žlica ali dve sladkorja
  • 15 dag gladke moke
  • kozarček ruma
  • 2 dl piva
  • vanilijev sladkor
  • ščepec soli

 

Priprava

  1. korak:

Jabolka olupimo, s posebnim nožem izdolbemo peščice in narežemo na centimeter in pol debele rezine. Jabolčne rezine pokapamo z limoninim sokom, potresemo s sladkorjem v prahu in za pol ure postavimo v hladilnik.

  1. korak:

Jajca, sladkor, moko, rum, vanilijev sladkor, pivo in ščepec soli zmešamo v gladko in penasto zmes.

  1. korak:

Jabolčne rezine pomakamo v pripravljeno testo in jih ocvremo v vročem olju z obeh strani do zlatorumene barve. Ocvrte jabolčne rezine odcedimo na papirnatih brisačkah. Za konec ocvrtke posujemo z dišečo mešanico sladkorja v prahu in cimeta.

Testo sladkamo po okusu z eno žlico sladkorja ali z dvema, če imamo rajši slajše rezine. Namesto sladkorja lahko uporabimo kokosov sladkor, ki ima znatno nižji glikemični indeks.

Oglas