IZJEMNO: V Slovenski Bistrici je pomoč ponudilo kar 90 prostovoljcev

V Slovenski Bistrici beležijo izjemen odziv prostovoljcev. Kar 90 jih je ponudilo svojo pomoč pri varstvu otrok ter pri oskrbi starejših ali obolelih, ki sami ne morejo po prehrambne izdelke ali zdravila.
S pomočjo prostovoljcev deluje tudi 24-urna dežurna pisarna za pomoč. »Ta pisarna deluje v prostorih ob občini, ki so dostopni tudi invalidom. Doslej beležimo po 3 do 4 klice na dan, ljudje pa predvsem potrebujejo pomoč pri dostavi hrane in zdravil. Naši prostovoljci so zelo pridni, zelo pozitivno je, da se jih je v teh težkih časih tako veliko odzvalo in so pripravljeni pomagati. V enem tednu kar 90!« pravi poveljnik občinskega štaba Civilne zaščite Branko Hojnik in doda, da so med prostovoljci ženske iz prostovoljnih gasilskih društev, mladi lionsi, člani veteranske organizacije in drugi. Delo v dežurni pisarni pa koordinirata Franc Turk, namestnik poveljnika štaba CZ in Marija Bračič, nekdanja sekretarka OZ RK Sl. Bistrica.

Kontakt za pomoč
Še to: na 24-urno dežurno pisarno se lahko za pomoč obrnejo oboleli občani v domači oskrbi, ki nimajo pomoči svojcev ali možnosti oskrbe s hrano in drugimi nujnimi zadevami.  Za pomoč naj pokličejo na telefon  02/ 843 28 55  ali na elektronsko pošto: obcinaslb@gmail.com. Na isti naslov se lahko javijo tudi prostovoljci, ki so pripravljeni pomagati. (B. Petelinšek)

Oglas