Izbor za Miss Earth 2022: Bo ta naziv prejela Konjičanka Evelin Sadek?

Konjiški gimnazijki Evelin Sadek ni žal, da je sprejela povabilo za sodelovanje na letošnjem izboru Miss Eearth. Finalna prireditev bo septembra, a ocenjevanja kandidatk izbora že potekajo.

Izbor Miss Earth (Miss Zemlje) sodi med tri največja in najbolj odmevna svetovna tekmovanja. Pravite, da ste se za sodelovanje odločili povsem spontano.
Na tekmovanje me je povabil direktor izbora, kontaktiral me je kar preko instagrama. Iskali so kandidatke in izbirali so jih glede na število všečkov in komentarjev na družabnih omrežjih. Ko sem dobila to ponudbo, sem sprva odlašala, vendar sem na koncu le zbrala pogum in se odločila za to enkratno izkušnjo. In ni mi žal. (smeh) V ekipi prevladuje sproščeno in prijetno vzdušje. Da sem sprejela povabilo na tekmovanje, je vplivala tudi moja ljubezen do lepote, mode in narave.

Kakšno je poslanstvo tekmovanja Miss Earth?
Čeprav je to lepotno tekmovanje, imajo večjo vlogo drugi atributi kot zgolj lepota. To je le most med ustvarjalnostjo in ekološkimi problemi današnjega sveta. Skozi izbor razvijamo samozavest, in način komuniciranja z javnostjo.
Tekmovanje Miss Earth zahteva od vseh sodelujočih deklet resnost, odgovornost, zbranost, predvsem pa ustvarjalnost.

Kako poteka tekmovanje Miss Earth Slovenija? Menda vas komisija ocenjuje na srečanjih, ki se že vrstijo.
Lepotno tekmovanje Miss Earth načeloma poteka pol leta in v tem času komisija ocenjuje naš napredek. Pozorni so na vse vidike naše osebnosti. Tako se vrstijo številna ocenjevalna srečanja, kjer moramo pokazati naše sposobnosti. V programu imamo 6 ocenjevalnih dogodkov oziroma srečanj: Talent show, Talk show, Eko projekt, Fashion show in dva kreativna izziva, kjer štejejo všečki in komentarji na družabnih omrežjih.

Koliko deklet sodeluje?
Na začetku nas je bilo 15 deklet, vendar nas je zdaj ostalo le 10, saj so nekatere izpadle oziroma so preklicale pogodbo zaradi bolezni ali pa so prekinile sodelovanje iz osebnih razlogov.
Omenila si že, da je vzdušje med kandidatkami prijetno. Kaj pa tekmovalnost in zavist?
Vzdušje med dekleti je res prijetno in sproščeno. Odlično se razumemo, saj nas združijo skupni cilj in skupni interesi. Na začetku smo vse bile seveda malo zadržane, ampak po približno treh mesecih druženja smo se povezale in med nami vlada prijateljsko vzdušje. No, je pa res, da je med nami čutiti tudi tekmovalnost. (smeh) Tisto zdravo tekmovalnost seveda. Saj gre vendar za tekmovanje.

Ves čas ste torej pod drobnogledom komisije. Na kaj so člani komisije najbolj pozorni?
Gre za tekmovanje, na katerem lepota oziroma simpatičnost dekleta nista najbolj pomembni. Komisija je najbolj pozorna na napredek posamezne tekmovalke v vseh pogledih. Poleg privlačne zunanjosti mora tekmovalka pokazati svojo kreativnost, komunikativnost ter podjetniški duh, predvsem pa mora biti ekološko ozaveščena.
Bo zmagovalko Miss Earth izbirala komisija ali tudi javnost preko glasovanja?
Zmagovalka bo izbrana na podlagi števila točk, ki jih bo pridobila skozi ocenjevalna srečanja. Te točke podeljuje komisija, vendar bod prav tako na koncu komisija upoštevala tudi število všečkov in komentarjev na našem profilu, ki jih dobimo skozi družabna omrežja, natančneje na instagramu in facebooku.

Obiskujete četrti letnik konjiške gimnazije. Ste se že odločili, kaj boste študirali?
Moja dijaška leta se to leto zaključujejo in res sem lahko ponosna, da sem bila del Gimnazije Slovenske Konjice. V štirih letih sem uspela ugotoviti, katera področja me zanimajo in v čem sem dobra. Navdušujejo me pravni postopki, zakonske podlage in ustava. Zato sem se odločila za študij prava v Mariboru, katerega bom zagotovo povezala z Miss Earth v smislu ekološkega ozaveščanja ljudi.

Kaj vas navdušuje v življenju?
Hmm… Šport me navdušuje že vrsto let. Najprej me je navduševala košarka, kasneje pa tudi atletika. Trenutno obiskujem lokalni fitnes in si po svoje sestavljam treninge.
Poleg tega sem velika ljubiteljica glasbe, še posebej igranja na klarinet. Rada tudi rišem in ustvarjam iluzije svojega »prfekt lajfa«, ki ga bom skozi študij in tekmovanje Miss Earth zagotovo osvojila.

Oglas