IGGY: Obisk Evrovizije je že njegova sedma letošnja država

Evrovizija 2021 v Rotterdamu je potekala v okrnjeni obliki zaradi omejitev, ki so posledica pandemije covida-19Organizatorji tekmovanja za pesem Evrovizije so se dobre tri mesece pred tekmovanjem morali spoprijeti z odločnim, a realnim pristopom v zadnji fazi priprav 

Evrovizija je vsakoletni šov spektakel – lani so tekmovanje zaradi slabih epidemioloških podatkov morali odpovedati – letos pa je organizatorjem tekmovanje vendarle uspelo izpeljati. Tudi letošnja prireditev je bila za milijone televizijskih gledalcev pravi glasbeno-odrski spektakel. 

Na Evroviziji tudi Iggy 

Med udeleženci prireditve je bil tudi znani Celjan Igor Jelen  Iggy. Skupno je prepotoval že več kot 200 držav, vsako leto med 20 in 30, ustavil pa ga ni niti koronavirus. Pravi, da se kljub številnim omejitvam in drugačnim varnostnim postopkom da potovati.  

Obisk Evrovizije in Rotterdama je že njegova sedma država letos. »Tukaj je več kot tisoč udeležencev online, kakšnih petsto v press centru, kjer šestnajst dni poteka 65. izbor za pesem Evrovizije,« pojasni Celjan, ki je bil zadnja leta redno akreditiran v slovenski press ekipi. Letos je, poleg delegacije RTV-ja in slovenske predstavnice, bil edini. 

Oglas