Hud dež: težave po Štajerski (FOTO)

Včerajšnji popoldanski močan dež je po krajih na Štajerskem povzročil kar nekaj težav.

Neurje z močnimi padavinami.je najprej, okrog 15-tih, zajelo Celje Poplavilo je več kleti in garaže stanovanjskih, večstanovanjskih hiš in blokov. Meteorna voda je zaradi zamašenih jaškov ogrožala več stanovanjskih objektov, trgovino in prostore sejmišča. Meteorna voda je poplavila prostore srednje šole na Kosovelovi ulici v Celju. Poplavljen je bil podvoz na Kersnikovi ulici in na Teharski cesti pri pošti, kjer je osebno vozilo ostalo ujeto v vodi. Na železniški postaji v Celju je poplavilo podhod in dvigala med peroni. Posredovali so gasilci PGD Babno, Celje-Gaberje, Ostrožno, Škofja vas, Teharje, Trnovlje, Zagrad-Pečovnik in PGE Celje.

Okrog pol petih popoldne pa je močno deževje zajelo širše območje občine Slovenske Konjice. Gasilci PGD Slovenske Konjice, Tepanje, Žiče, Zreče in PIGD Konus Slovenske Konjice so črpali meteorno vodo iz več stanovanjskih hiš, stanovanjskih blokov, policijske postaje, trgovine, gostišča in podjetja. V Bezini je bala sena zajezila potok Bezinščica in je voda ogrožala bližnje hiše. Gasilci PGD Slovenske Konjice so balo odstranili iz potoka.
V Bezini se je tudi premaknila mokra zemlja, plaz je ogrožal gospodarsko poslopje, gasilci so plaz pokrili s folijo.

 

Ob 15. uri je v naselju Gabernik, občina Slovenska Bistrica, zagorel stanovanjski objekt. Posredovali so gasilci PGD Zgornja Polskava, Spodnja Polskava, Slovenska Bistrica, Pragersko in Videž, ki so požar pogasili.

Že v noči z nedelje na ponedeljek ob 0.35 pa je na Starem trgu v Slovenskih Konjicah zagorelo v objektu, ki se obnavlja. Posredovali so gasilci PGD Slovenske Konjice in PGD Tepanje, ki so ugotovili, da je zagorela vzmetnica, ogenj pa se je širil po steni. Gasilci so požar pogasili, objekt pregledali s termo kamero ter ga prezračili.