3 zrele hruške
Pol limone
150 g zmehčanega masla
110 g sladkorja
3 jajca
75 g moke
75 g mletih mandljev
pol žličke pecilnega praška
pest mandljevih lističev
1,5 žlice sladkorja
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Model za torte premera obložimo s papirjem za peko. Hruške operemo in olupimo. Razrežemo jih na četrtine ter odstranimo peclje in peščišča. Četrtine zrežemo na manjše koščke, ki jih prelijemo s sokom polovice limone.
Moko zmešamo z mletimi mandlji in pecilnim praškom. V drugi skledi z električnim mešalnikom zmešamo zmehčano maslo in sladkor, da dobimo rahlo kremasto zmes. Postopoma primešamo jajca. Nato dodamo polovico mešanice moke, pecilnega praška in mandljev ter jo na nizki hitrosti počasi vmešamo v jajčno zmes. Po istem postopku vmešamo še drugo polovico. Na koncu v zmes z žlico ali kuhalnico vmešamo še koščke hrušk.
Testo pretresemo v pekač in po vrhu potrosimo mandljeve lističe. Na koncu vse skupaj potrosimo še z eno žlico sladkorja. Pečemo približno pol ure. Postrežemo toplega ali ohlajenega ter po želji dodamo sladko smetano ali sladoled.