Hokaido buča s kostanjem

Sestavine za 4 osebe:

  • žlica masla
  • žlica olivnega olja
  • 2 rdeči čebuli
  • 1 kg hokaido buče
  • 250 g kuhanega kostanja
  • malo svežega timijana
  • sol in poper

 

Priprava:

  1. korak:

Za pripravo te jedi potrebujemo kuhan in olupljen kostanj. Lahko ga kupimo ali pripravimo sami.

  1. korak:

Hokaido buče ni potrebno lupiti, ampak jo operemo, razpolovimo in odstranimo semena, nato narežemo na debelejše rezine, ki jih nato zrežemo na manjše kose. Čebuli olupimo, razpolovimo in zrežemo na debelejše rezine.

  1. korak:

V krop slane vode stresemo bučne kose in jih kuhamo 5 minut. Blanširane bučne kose dobro odcedimo.

  1. korak:

V ponvi segrejemo olje in žlico masla. Na segreti maščobi prepražimo narezano čebulo, da postekleni. Nato dodamo odcejene bučne kose, kuhan kostanj in timijan. Če je potrebno, dodamo še malo masla. Med občasnim mešanjem pražimo še 15 minut oziroma toliko časa, da se buča, kostanj in čebula lepo zapečejo. Na koncu jed po okusu začinimo s poprom in soljo.