Grozdje ima čistilne in krepčilne učinke na telo

Grozdje je ena od najdejavnejših vrst sadja in hrane nasploh. Prehransko najučinkovitejše so rdeče, torej temno vijolične sorte grozdja s čim temneje obarvano lupino. To so zlasti refošk, merlot, barbera, modra frankinja ter seveda jurka in izabela. Grozdje vsebuje veliko sladkorjev – predvsem sadnega in grozdnega. Je izredno dobra hrana za živce, možgane, zobovje in kosti. Grozdje je odlično za dobro prebavo, čiste sečne poti, zmogljivo srce in zdravo ožilje; proti odvečni telesni maščobi, previsoki vsebnosti holesterola in trigliceridov v krvi, rakavemu razraščanju tkiva, vnetjem in okužbam ter splošni umski in fizični preobremenjenosti telesa. Spada med z antioksidanti najbolj založene vrste hrane, ki nam pomaga prebroditi oksidacijske strese vseh vrst. Zato ga jeseni vključimo v vsakodnevni jedilnik ali si ga privoščimo kot samostojni obrok. Grozdje je odlično za zajtrk, saj nam odpre in razširi dan.

Oglas