Gratiniran koromač

Sestavine za 4 osebe:

  • pol žlice masla
  • 2 velika koromača
  • 2 stroka česna
  • 100 g grobo naribanega parmezana
  • sol in sveže mleti poper
  • 500 ml smetane za kuhanje
  • žlica gorčice

Priprava:

  1. korak:

Koromač očistimo, operemo in narežemo na rezine, česen pa sesekljamo. Koromač stresemo v namaščen globlji pekač, velikosti 23 x 33 cm, ki smo ga predhodno namastili z maslom. Potresemo s polovico parmezana, sesekljanim česnom in solimo po okusu. Dobro premešamo in enakomerno razporedimo po pekaču.

  1. korak:

V smetano vmešamo gorčico in sveže mleti poper, zmes enakomerno polijemo po koromaču. Po vrhu potrosimo preostali parmezan.

  1. korak:

Pekač za približno eno uro potisnemo v na 180 stopinj Celzija ogreto pečico. Jed je pripravljena, ko se po vrhu lepo zlato rumeno zapeče.

Ta zelenjavna priloga, ki je enostavna za pripravo, bo navdušila tudi neljubitelje zelenjave.