Glorjana Veber v postopku razrešitve kot direktorice mladinskega centra

DSCN4947Da bodo začeli s postopkom razrešitve direktorice Celjskega mladinskega centra Glorjane Veber, so sklenili celjski mestni svetniki. Čeprav so šele včeraj pozno zvečer objavili težko pričakovano poročilo notranje revizije, ki so jo izvedli zaradi domnevnih nepravilnosti pri poslovanju Celjskega mladinskega centra, je bila celjska politika danes složna. Z 29 glasovi za in enim vzdržanim so sprejeli sklep o postopku razrešitve. Po vrsti nepravilnosti, ki jih navaja revizijsko poročilo, je mestni svetnik in predsednik sveta javnega zavoda mladinskega centra Damir Ivančič predlagal, da občina začne s postopkom razrešitve direktorice. Sledila je najdaljši razpravi današnje seje mestnega sveta. »Če bi bila v službi pri gospodarskem subjektu, bi bila že na hladnem, srečo ima, da dela v javni upravi,« je med drugim v razpravi povedal svetnik Vinko Skale.

Svetnik Gregor Gregorin iz SMC je šel še korak naprej in predlagal, da skrajšajo postopke in direktorica kar na mestnem svetu poda odstopno izjavo. »Slišimo, da je bilo nočitev v hostlu toliko, da niso mogli sprejeti vseh, v kavarni beležijo rast, imajo številne projekte, bilanca in revizijsko poročilo pa žal kaže nekaj drugega,« je nekoliko ironično razpravljal svetnik Janko Požežnik.

»Naša svetniška skupina je opozarjala na nepravilnost, revizijsko poročilo pa je vse potrdilo vse, kar smo domnevali, in še več. Izredno smo razočarani nad poslovanjem in vsem, kar se dogaja v mladinskem centru. Gre za hude kršitve vsakega normalnega, etičnega, strokovnega poslovodenja,« je dejal Gregorin.

Direktorica Vebrova je dejala, da se točno zaveda svoje odgovornosti in dela, ki ga je opravila. Med drugim se je spraševala o korektnosti računovodskega dela. Predsedujoča seji, celjska podžupanja Darja Turk pa jo je opomnila, da je Vebrova edina odgovorna oseba za delovanje zavoda. Poudarila je, da je njena odgovornost, da dela v dobro mladinskega centra. V bran Vebrovi je Mirko Fric Krajnc razpravljal, da bi se morali vprašati, ali je kriva res samo na strani Vebrove, saj gre za mlado direktorico.

Vebrova je na koncu dejala, da ne bo odstopila in da o tem nikoli ni razmišljala ter da namerava nadaljevati z delom.

Oglas