Gazela savinjsko-zasavske regije je že drugo leto zapored šmarsko podjetje Pišek – Vitli Krpan

Gazela, najhitreje rastoče podjetje savinjsko-zasavske regije, je že drugo leto zapored šmarsko podjetje Pišek – Vitli Krpan.

Priznanje, ki ga je Družba Dnevnik podelila v sodelovnaju s Savinjsko-šaleško gospodarsko zbornico, je sinoči v Velenju prevzel direktor podjetja Franc Pišek.

Odlični rezultati

Metodološka komisija je v obrazložitvi izbora med drugim zapisala, da podjetje Pišek – Vitli Krpan že vrsto let dosega odlične rezultate. Krpan je v močni svetovni konkurenci eno najbolj prepoznavnih podjetij oziroma blagovnih znamk v dejavnosti gozdarske mehanizacije. V letu 2021 so ustvarili 44,7 milijona evrov prihodkov, kar pomeni podvojitev prodaje v petih letih.

Pomemben zaposlovalec

Lani so zaposlovali 243 ljudi in tudi v teh dneh iščejo kar nekaj novih sodelavcev. Dodana vrednost na zaposlenega je lani presegla 72.000 evrov.
Komisija je še navedla, da so nadpoprečni rezultati plod inovativnosti, vlaganja v intelektualno lastnino in robotizacijo.
Odlikujejo se tudi na področju marketinga; skrbno upravljajo in razvijajo svojo blagovno znamko. Lani so po zgledu avtomobilistov in športnih klubov zagnali t.i. »fan shop«. Ugotavljajo, da ljudje radi kupujejo njihova oblačila in pripomočke; kmetje in gozdarji po celem svetu se radi pohvalijo, čigavo gozdarsko mehanizacijo imajo v lasti.
V Šmarju pri Jelšah bodo jutri obeležili 45-letnico podjetja Pišek – Vitli Krpan.
(N. K., Dnevnik)

 

 

Oglas