Gasilstvo v Slovenskih Konjicah praznuje 150 let

Današnja generacija Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Slovenske Konjice se je ponosno vrnila v čas, ko so konjiški tržani ustanavljali Požarno stražo dobrovoljcev. Zgodovini, ki jo pišejo že 150 let, so se poklonili sinoči na svečanosti v konjiškem Domu kulture.
Med številnimi visokimi gosti in govorniki so bili tudi minister za obrambo in začasni minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Marjan Šarec, predsednik Gasilske zveze Slovenije (GZS) Janko Cerkvenik in konjiški podžupan Primož Poklič. Ob njih sta zbrane nagovorila še predsednik PGD Slovenske Konjice Aljaž Tomažič in predsednik Gasilske zveze Slovenske Konjice Tomaž Pahole.
Celotna zgodovina PGD Slovenske Konjice je sicer podrobneje opisana v monografiji z naslovom ‘Sto petdeset let gasilstva v mestu Slovenske Konjice 1873–2023’. Skupaj z avtorjem Florjanom Jančičem, ki je eden najbolj plodovitih konjiških publicistov, so jo predstavili v sklopu dogodkov ob prazniku Občine Slovenske Konjice. Več v četrtek v lokalnem časopisu NOVICE.
Foto: Andraž Korošec, Studio Fakin