Futsal – UEFA Liga prvakov: Nesrečni poraz Dobovca

V drugi tekmi turnirja glavnega dela letošnje UEFA lige prvakov je ekipa Dobovca v izredni kakovostni tekmi doživela tesen poraz, a ostaja v konkurenci za uvrstitev v naslednji krog tekmovanja. FK Dobovec : ACCS Asnieres 4 : 5

V polni dvorani v Podčetrtku je našim prvakom nasproti stal francoski prvak, ki je izredno atletska ekipa, katera goji neverjetno hitro igro. Za varovance trenerja Kujtima Morine se je začelo sanjsko, saj je Vedran Matošević, z zadetkom po podaji iz kota, Dobovec v vodstvo popeljal že v 3. minuti. Nato pa sta se zgodili dve ključni minuti za rezultat tekme – v 7. so gostje po napaki Tea Turka izenačili, Dobovčani se še niso prav zavedali, kaj se dogaja, so Francozi v naslednji minuti zadeli še dvakrat, enkrat po napaki Kristijana Čujca. Po minuti odmora našega trenerja so se Dobovčani zbrali in začeli igrati svojo igro, a do konca polčasa kljub številnim priložnostim uspeli zadeti le enkrat – solo akcijo je izvedel Čujec.

Drugi polčas se je nadaljeval po notah Dobovca in Luka Perić je rezultat, po lepi akciji iz kota – Turk, Novak, izenačil že v 27. minuti. Remi na tej tekmi bi sicer ustrezal obema ekipama, a so Francozi zelo želeli zmago in jo na koncu tudi dosegli. Podobno kot v prvem so tudi v drugem v minuti zadeli dvakrat, drugič iz prostega strela. To se je zgodilo v 37. minuti, nakar so domači ob bučni podpori s tribun zaigrali z vratarjem v polju. Čujec je v 38. minuti dosegel znižanje izida in to z redko videnim zadetkom, a za kaj več je zmanjkalo časa. Dodajmo, da je Dobovec igral oslabljen, saj zaradi poškodbe kapetan Rok Mordej ni vstopil v igro.

Turnir se bo razpletel jutri, Dobovec je kljub temu porazu zelo blizu uvrstitvi na naslednji turnir. Naši državni prvaki bodo igrali proti evropskim prvakom iz Portugalske, še prej bosta medsebojno tekmo odigrali ekipi iz Francije in Kazahstana. V primeru zmage Francozov ali neodločenega izida se bo Dobovec uvrstil naprej ne glede na rezultat zadnje tekme. Tudi v primeru zmaga kazahstanske ekipe je zelo malo možnosti, da naš državni prvak ne bi dosegel še en velik mednarodni uspeh. (J. S.)