Futsal – UEFA liga prvakov: Evropski prvak premočan, a Dobovec med 16 najboljših

V Podčetrtku se je v soboto zvečer končal glavni del turnirja UEFA lige prvakov, ki je prinesel nov uspeh serijskih državnih prvakov v futsalu iz Dobovca, saj so se kljub porazu na zadnji tekmi, pred polnimi tribunami podčetrteške dvorane, uvrstili med 16 najboljših ekip v Evropi. FK Dobovec : FC Sporting 1 : 6

Evropski klubski prvaki so že v prvem napadu na tekmi pokazali, zakaj so najboljši – takoj v prvi akciji na tekmi je sodeloval vratar, prišli so strela s kota, izsili napako v dobovski obrambi in povedli. Prav igra, v kateri je vratar iz Portugalske za nekaj sekund sodeloval v napadu, je povzročala obilo težav našim igralcem, saj pogosto niso vedeli, ali nasprotnik napada s štirimi ali petim igralci. Kljub temu Dobovčani niso bili v povsem podrejenem položaju, tako je Sporting do višjega vodstva, v 7. minuti, prišel po napačni oceni vratarja Damirja Puškarja, ki je sicer branil odlično. Po tekmi je o napakah zelo dobro oceno podal Kristijan Čujec: »Napake, ja delali smo jih, a v to so nas prisilili s svojo agresivno igro«. Kako zavzeto igrajo Portugalci so pokazali v zadnjih 20 sekundah tekme, ko so se domači ob posesti žoge ustavili, nasprotniki pa kar niso verjeli, zakaj se še ne igra, in to pri izidu 6:1 v svojo korist.

Če smo omenili napake pri Dobovcu, v katere jih je prisilil nasprotnik, omenimo še tiste, pri katerih so bili premalo zbrani za uspešen zaključek. Že pri zaostanku z dvema zadetkoma so zapravili nekaj lepih priložnosti – Klemen Duščak je zadel vratnico, ob poskusu Luke Perića, pa je nasprotni vratar Guitta pokazal, zakaj je najboljši na svetu. Sicer pa so Dobovčani, ki so spet igrali brez Roka Mordeja in v drugem delu tekme še Žige Čeha, le dosegli častni zadetek, ko je v 24. minuti lepo akcijo z natančnim strelom v gol spremenil Tihomir Novak. Ob novem velikem uspehu Dobovca, ki bo spet sodeloval v elitnem delu lige prvakov, omenimo, da je bila tekma s Sportingom bolj revijalnega značaj, saj so Dobovčani že pred njo vedeli, da so se uvrstili v nadaljnji del tekmovanja – Francozi so namreč ugnali predstavnika Kazahstana, ki je tako končal evropsko pot. (J. S.)