Futsal – UEFA liga prvakov: Drama s srečnim koncem za Dobovec

V prvi tekmi turnirja letošnje lige prvakov v futsalu je ekipa Dobovca po velikem boju, v tekmi polni dramatičnih vložkov, ob koncu tudi z nekaj sreče, prišla do velike zmage, ki prinaša velik kapital za ponovno uvrstitev v glavni del tekmovanja. FC Dobovec : MFC Atyrau 2 : 1

V Večnamenski športni dvorani Podčetrtek se je na prvi tekmi Dobovca v ligi prvakov zbralo zelo veliko gledalcev, ki so videli izredno kakovostno tekmo, s srečnim koncem za svojo ekipo. Gostujoča ekipa iz Kazahstana, ki ima v svojih vrstah kar pet igralcev iz Brazilije, tudi vratarja, se je predstavila kot zelo kakovostna zasedba. Vseeno so v prvem polčasu domači imeli vseskozi pobudo in si ustvarili številne lepe priložnosti za dosego zadetka – Teo Turk, Kristijan Čujec, ki je nato z drsečim štartom rešil svoja vrata, Vedran Matošević,  Luka Perić, v zadnji minuti dvakrat Rok Mordej –  a so žal ostale neizkoriščene. Po drugi strani so gostje pretili iz nasprotnih napadov, pri čemer se je izkazal vratar Damir Puškar, enkrat je zanesljiv zadetek kazahstanski ekipi preprečil.

Podobna zgodba se je nadaljevala v drugem polčasu, a so Dobovčani v 30. minuti izvedli odlično akcijo iz kota, ki ga je izvajal Teo Turk, Žiga Čeh pa je žogo podal do Klemna Duščaka in na veliko veselje na tribuni so domači prišli do vodstva. Po prejetem zadetku so gostje pričeli igrati z vratarjem v polju, kar pa ustreza dobovski ekipi, ki je drugi polčas sicer igrala brez rahlo poškodovanega kapetana Roka Mordeja. Gostje so kmalu zatem sicer dosegli zadetek, a so ga sodniki razveljavili zaradi premikanja gola enega igralca iz Kazahstana. Kristijan Čujec je v 35. minuti po prestreženi žogi zadel od svojega gola, v podobni akciji je Žiga Čeh žal zadel le vratnico. Za znižanje izida in dramatični zaključek tekme pa so gostje vseeno zadeli v 38. minuti, nato napadali na vso moč, a, ko je v zadnji sekundi tekme Puškar obranil nevarni poskus so se Dobovčani lahko začeli veseliti pomembne zmage. (J. S.)