Futsal: Štajerski derbi in prvo mesto Dobovcu

Težko pričakovani derbi prve državne futsal lige med Dobovcem in Mariborom je v polni slatinski športni dvorani pripadel domačim, ki so si z visoko zmago najverjetneje priigrali tudi prvo mesto pred končnico lige. Končni izid FC Dobovec Pivovarna Kozel : FC Futurenet Maribor je bil 6 : 1.

Srečanje dveh vodilnih ekip lige, ki imata v svojih vrstah skoraj celotno slovensko reprezentanco, se je pričelo previdno z obeh strani. Nekoliko podjetneje so sicer pričeli gostje, ki jim je odgovarjal neodločen izid, a so varovanci trenerja Kujtima Morine kmalu prevzeli pobudo, a si izrazitih priložnosti niso priigrali. Domači so že v 11. minuti naredili peti prekršek, a gostje tega niso izkoristili, tako se je prvi polčas končal z začetnim rezultatom.

Drugi polčas so oboji začeli bolj napadalno, kar se je Dobovcu obrestovalo v 25. minuti, ko je Rok Mordej zaključil uigrano akcijo s kota in po podaji Žige Čeha, ki je preusmeril žogo Alena Fetića, domače povedel v vodstvo. Zadetek je povsem spremenil način igre gostov, ki so morali zadeti za izenačenje, kar je domačim omogočilo nekaj več prostora. To je najprej v 28. minuti izkoristil Kristijan Čujec s protinapadom, po prekršku gostov pa je s prostega strela zadel Alen Fetić. V 33. minuti so si gostje žogo sami poslali v mrežo in tekma je bila rezultatsko praktično odločena. Mariborčani so začeli igrati z vratarjem v polju in rezultat v 36. minuti sicer znižali, a so nato domači z dvema zadetkoma v prazno mrežo, Fetić in Mordej, dosegli visoko vodstvo in zmago, ki jo je Fetić v 39. minuti le potrdil. »Mislim, da je odločil naš prvi gol, saj so gostje nato morali spremeniti način igre. Mi Mariborčanom že pred tem nismo dovolili lahkih strelov, ali da bi sami prihajali pred naš gol. Po videnem smo zmagali povsem zasluženo, saj smo pokazali več od sicer odličnega nasprotnika«, je takoj po tekmi povedal vidno utrujeni domači kapetan Rok Mordej, ki je spet pustil srce na parketu. Dobovec Pivovarna Kozel je prevzel vodstvo na lestvici in če v zadnjih dveh krogih ne bo velikih presenečenj bodo prvi del končali na prvem mestu, kar pomeni tekmo več v domači dvorani v finalu play offa.

Foto: Jože Strniša