Futsal – Pokal Term Olimia: Dobovec po drami v finalu 

V Podčetrtku poteka finalni turni Pokala Terme Olima v futsalu, kjer se bosta nocoj za lovoriko potegovala ekipa iz Ptuja in branilci naslova iz Dobovca, ki so si finalno vstopnico prigarali v loteriji kazenskih strelov. 

V prvi polfinalni tekmi je FK Hiša daril Ptuj nekoliko presenetljivo ugnala favorizirane Litijane. Za izid 4:2 je kar tri zadetke dosegel Denis Knežević, do decembra član Dobovca, ki pa v finalu zaradi kazni ne bo igral. 

V drugem srečanju večera smo gledali zanimivo srečanje, kjer sta si nasproti stala mladost ekipe iz Vrhnike in izkušnje iz Dobovca. Tekmo so bolje začeli Dobovčani in v 15. minuti z zadetkom Vedrana Matoševića prišli v vodstvo, podajalec v lepi akciji je Teo Turk. Vrhničani so še pred koncem prvega polčasa izenačili, strelec je bil Tod Ciuha. Ta isti igralec je v 25. minuti izkoristil napako dobovske obrambe in svojo ekipo popeljal v vodstvo. Dobovčani niso našli prave poti do gola nasprotnika in posledično postajali živčni, nato pa izkoristili napad z vratarjem v polju – v 37. minuti je v žogo v gol po podaji Nika Cesarca potisnil kapetan Rok Mordej.  

Za določitev finalista je bilo potrebno izvajati strele s 6 metrov, v katerih pa se je v junaka prelevil Marko Peček. Obranil je kar tri strele od sedmih in rešil napaki Mordeja ter Cesarca, ki sta zgrešila, za finale je zadel Klemen Duščak (še prej so zadeli Tihomir Novak, Žiga Čeh, Teo Turk in Kristjan Čujec). Marko Peček je še pod vtisom dogajanja povedal: »Vedel sem, da bom branil šestmetrovke, po pogovoru s trenerjem sem malo pomislil kam kdo strelja, ostalo se zgodi«.  Finalna tekma bo v večnamenski športni dvorani Podčetrtek nocoj ob 20. uri. Dobovski junak polfinala kratko pravi: »Finale se ne igra, finale se zmaguje«. (J. S.)