Futsal – Pokal Terme Olimia: Dobovcu tretji zaporedni naslov

FC Dobovec MB Monting : KMN Oplast Kobarid 4:0                                                     Ob odsotnosti Roka Mordeja je Marko Peček postal kapetan Dobovca in ob navdušenju soigralcev ter navijačev ponosno dvignil pokal, ki ga je dobil zmagovalec pokala Terme Olimia v futsalu. V finalu, odigranem v Večnamenski športni dvorani Podčetrtek, je bil nasprotnik po petih letih spet Oplast Kobarid.

Glede na sestavo ekip in položaj na lestvici prve državne lige je bil lanski zmagovalec pokalnega tekmovanja absolutni favorit pred začetkom tekme. Fantje Kujtima Morine so to na začetku finalne tekme tudi potrdili in po pritisku na nasprotnika v vodstvo prišli že v 4. minuti, ko je v polno po samostojni akciji zadel Vedran Matošević. Po mnenju mnogih drugi igralec finalnega turnirja, takoj za Damirjem Puškarjem, ki pa je do izraza prišel v nadaljevanju finalne tekme. Gostje iz Posočja so namreč po minuti odmora postajali vse bolj nevarni za Puškarjeva vrata, čeprav so imeli obilo priložnosti tudi Dobovčani. Kristijan Čujec je med drugim zadel tudi okvir nasprotnih vrat, a do konca prvega polčasa do spremembe rezultata ni prišlo. Za prvi polčas finala lahko rečemo, da je imel dva dela – do 11. minute sta obe ekipe napadali na polno in v zelo borbeni igri storili tudi precej prekrškov, Dobovec je imel pet prekrškov v 10., Oplast 11. minuti. Nato sta obe ekipi do konca polčasa bolj kot na igro pazili na to, da ne bi naredili prekrška, ki bi pomenil direktni strel na gol z 10 metrov.

Drugi polčas so podjetneje začeli gostje iz Posočja, a so se izkušeni Dobovčani kmalu otresli pritiska in postajali nevarni za nasprotni gol, ki ga je odlično branil Nik Logar. V 27. minuti je Kristijan Čujec izkoristil bogato znanje in izkušnje in svojo ekipo popeljal v vodstvo z 2:0, kar je pomenilo, da so gostje pričeli igrati z vratarjem v polju. To pa je igra, v kateri Dobovec enostavno blesti, kar se je potrdilo tudi na tej finalni tekmi. Pet minut pred koncem je Žiga Čeh prestreženo žogo preko celega igrišča poslal v prazno mrežo, kar je bil odločilni trenutek tekme. Za visokih 4:0 je v 38. minuti zadel še Alen Fetić.

Za Dobovec MB Monting je to tretji zaporedni, sicer pa četrti osvojeni pokal Term Olimia, vratarju Puškarju pa že deveti. Je pa to prvi naslov kluba iz bližine hrvaške meje, ki so ga osvojili brez kapetana Roka Mordeja, ki okreva po hudi poškodbi na tekmi slovenske reprezentance. Kljub temu, da Dobovec po udeležbi večine igralcev na neuspešni akciji slovenske reprezentance ni v kdove kako veliki formi, so do pokalnega naslova prišli tudi na osnovi individualnih kvalitet in izkušenj. Kujtim Morina, trener Dobovca: »Srečen sem, spet smo pokazali, da smo v tem tekmovanju najboljši in zaslužno zmagali. V finalni tekmi smo bili dominantni, a mislim, da smo jo morali prej odločiti v svojo korist, a smo tu z veliko napakami dali Oplastu možnost, da je bil z nekaterimi pol priložnostmi blizu izenačenju. Še enkrat, čestitam svojim igralcem, ki so, to poudarjam, še enkrat pokazali, da so najboljši v tekmovanju, ki so ga igrali.« (Jože Strniša)