Futsal – Pokal Term Olimia: Dobovec petič zapored do pokalne lovorike

V finalu letošnjega tekmovanja za Pokal Term Olimia v futsalu je izkušena ekipa Dobovca v polni večnamenski dvorani v Podčetrtku z visoko zmago proti ekipi Ptuja (6:1) prišla do pete zaporedne osvojitve pokalne lovorike.

Dobovčani, ki so si finalno vstopnico priigrali po izvajanju strelov s 6 metrov, so finalno tekmo začeli zelo odločno in z veliko želje dokazati, da so še vedno najboljši v državi. Že po sredini prvega polčasa so tako z zadetkoma Kristjana Čujca in Žige Čeha vodili z 2:0 in že takrat je bilo vidno, da bodo nasprotniki iz Ptuja težko obrnili izid sebi v prid. Dobovec je v začetku drugega polčasa po golu Vedrana Matoševića prišel do vodstva 3:0 in zdelo se je, da bo nadaljevanje le še formalnost. A ni bilo tako, saj so Ptujčani, ki so nastopili brez kaznovanega prvega trenerja, v 25. minuti rezultat, po zelo strogo dosojenem kazenskem strelu, znižali.

Toda zelo izkušeni igralci Dobovca, s trenerjem Kujtimom Morino na čelu, so držali kontrolo igre in v 29. minuti po novem zadetku Čujca, lepo je izkoristil podajo iz kota Tihomirja Novaka, spet prišli do varne prednosti treh zadetkov. Ko so sedem minut pred koncem tekme Ptujčani začeli igrati z vratarjem v polju je bilo jasno, da je to voda na mlin Dobovca, ki se zna odlično braniti pred takimi napadi in izkoriščati napake nasprotnika. Kar dve je izkoristil Čujec in s štirimi zadetki v finalu pokalnega tekmovanja dokazal, da še ni za odpis, kamor so ga nekateri, po neuspešni reprezentančni avanturi že poslali.

Dobovec je tako ubranil pokalno lovoriko, »Fantom lahko le čestitam, fenomenalni so. Ni lahko enkrat osvojiti lovorike, še težje trikrat, a petkrat zapored je za vsako pohvalo«, je bil takoj po tekmi navdušen trener Morina. »Čestitam soigralcem za odlično igro in novo trofejo, vsi mi smo bili odlični, čeprav ni v moji navadi, bom pohvalil tudi sebe. Zelo sem vesel tega pokala, še posebej, ker je najbrž zadnji, ki sem ga osvojil«, so bile misli Damirja Puškarja, ki je osvojil že enajsti pokalni naslov. (J. S.)