Futsal – Liga prvakov: Dobovec z odlično igro med 16 v Evropi

FC Dobovec Pivovarna Kozel : FC Mostar SG 7:2                                                           Z visoko zmago, ki so jo dosegli po več kot odlični igri, so igralci Dobovca zanesljivo dosegli cilj pred turnirjem lige prvakov v Podčetrtku – uvrstitev med 16 najboljših ekip futsala v Evropi.

Dobovčani so tekmo, ki so jo pričakovali s precej negotovosti, začeli odlično in že v tretji minuti povedli, ko je napako Mostarcev v obrambi z ukradeno žogo izkoristil Kristijan Čujec, Vedran Matošević pa žogo le še potisnil v mrežo. Do sredine prvega polčasa so imeli domači še nekaj lepih priložnosti, a niso zadeli, so pa že do pete minute naredili tri prekrške, kar jih je nato malo omejevalo v obrambni igri. Gostje iz BiH, ki imajo v svojih vrstah šest bosanskih in tri srbske reprezentante, so bili vse bolj nevarni, a je nekajkrat odlično posredoval dobovski vratar Damir Puškar. V 15. minuti pa je le klonil in Mostar SG je izenačil, zadel je Vesić, še pred tem so domači naredili peti prekršek. Varovanci trenerja Kujtima Morine pa so po prejetem zadetku reagirali več kot odlično in že minuto zatem spet vodili, akterja sta bila ista kot pri prvem golu, le v obrnjeni vlogi, tokrat je po uigrani akciji s kota Matošević podal Čujcu. Samo nekaj deset sekund pozneje je domači kapetan Rok Mordej s strelom z desetih metrov vodstvo povišal na 3:1, kar je tudi bil rezultat polčasa. Je pa bil zadetek kapetana verjetno odločilen za potek srečanja.

Tudi v drugem polčasu so Dobovčani zadeli po treh minutah igre, ko je Mordej izjemno izvedel prosti strel, ki si ga je sam priigral. Čeprav so zaostajali za tri zadetke, se Mostarci niso predajali, nekajkrat je na sceno stopil izjemni Puškar. Nato je Matošević v 27. in 30. minuti dosegel še dva zadetka, v 31. minuti je piko na i dodal Alen Fetić. Zadetek Ivankovića je bil le še za lepotni popravek. Dobovčani so tako po dveh krogih pri maksimalnem izkupičku in že uvrščeni med 16 najboljših ekip v Evropi, zato bodo lahko jutri neobremenjeno šli v boj z Sportingom, ki je v prvi tekmi četrtkovega sporeda s kar 21:2 premagal srbsko ekipo.

Kujtim Morina je bil po tekmi razumljivo zelo zadovoljen: “Za nasprotnike smo imeli vrhunski ekipi, lahko rečem, da sem ponosen na tole moje društvo, na te igralce, ki so predobri, prekrasni, ne vem, kako lahko pokažem moj  ponos, ker sem njihov trener. Ljudje mislijo, da  smo do tega uspeha prišli tako lahko, a premagati Ekonomac in Mostar nikakor ni enostavno. Imeli smo tudi nekaj padcev v igri, saj so Mostarci zelo dobra ekipa, a še enkrat, zelo sem ponosen na naš odnos med tekmo. V pravih trenutkih smo dosegali zadetke in anulirali njihove nevarne napade«. Tekma med Dobovcem in Sportingom bo v soboto, morda še pred nekaj več gledalci kot jih je bilo proti Mostarju. (Jože Strniša)

Oglas