Futsal – Liga prvakov: Dobovec se je dobro upiral evropskim prvakom

FC Dobovec Pivovarna Kozel : FC Sporting Portugalska 0:3                                         V tekmi tretjega kroga glavnega dela lige prvakov v futsalu je slovenski prvak Dobovec nudil odličen odpor favoriziranem gostom iz Portugalske, naš klub je sicer izgubil, a pustil odličen vtis.

Sicer nerad uporabljam frazo, »če bi«, a za tekmo med našimi in portugalskimi futsal prvaki je ta zelo primerna. Kajti, če bi varovanci trenerja Kujtima Morine v prvih minutah srečanja izkoristili vsaj eno od številnih priložnosti, bi se tekma pred polnimi tribunami Večnamenske športne dvorane Podčetrtek verjetno razvila drugače.  Toda, niti Kristijan Čujec, dvakrat, niti Klemen Duščak in Žiga Čeh, v prvih minutah tekem niso uspeli premagati portugalskega prvaka. Zato pa je sledila kazen, ko so gostje v 11. minuti preko Matosa in 15. preko Alexa izkoristili manjše nepazljivosti v dobovski obrambi in na odmor odšli z visokim vodstvom 2:0. Dodajmo, da so imeli Dobovčani v prvem polčasu bistveno več strelov v okvir nasprotnikovega gola, a žal niso zadeli, čeprav so imeli nekaj nevarnih poskusov.

Sporting je v 23. minuti preko Cavinata dosegel še tretji zadetek in jasno je bilo, da bo Dobovec težko iztržil kaj več kot znosen poraz, so pa še naprej igrali zelo dobro. To se je tudi zgodilo, domači niso uspeli realizirati kakšne od v tem delu tekme sicer bolj redkih priložnosti, nevarne poskuse Portugalcev pa je nekajkrat zaustavil Damir Puškar. Končalo se je s porazom za Dobovec, a z zavedanjem, da lahko igrajo tudi proti najboljšim ekipam v Evropi, za kar bodo imeli priložnost sredi novembra v elitem delu futsal lige prvakov, za kar bo žreb v petek 18. novembra. »Izgubili smo 0:3, a svojim igralcem nimam kaj očitati. Če bi rekel kaj slabega o njih, bi naredil napako. Začeli smo dobro, v prvih desetih minutah smo jim naredili velike probleme. V tej fazi tekme bi lahko dosegli gol ali celo dva. Potem so gostje zaigrali z vratarjem v polju, kar nam ni odgovarjalo, izigrali so nas, z dvema goloma pa umirili tekmo. Ne glede na vse – še enkrat kapo dol vsem mojim fantom, ki so v teh dneh v treh tekmah več kot dostojno zastopali barve kluba, Dobovca in slovenskega futsala«, je po tekmi povedal Kujtim Morina. (J. S.)