Futsal – Finale državnega prvenstva: Dobovec povedel v seriji do treh zmag

V odlični malonogometni predstavi je ekipa Dobovca v prvi tekmi finala državnega prvenstva zanesljivo ugnala Litijo in v seriji na tri zmage povedla z 1:0. FK Dobovec : FC Litija 6:1

Dobovčani so tekmo proti odličnemu nasprotniku začeli zelo odločno in napadali od prvega sodnikovega žvižga naprej. Gostje so se takoj postavili v obrambno držo, a zdržali le uvodne minute, saj je Dobovec povedel že v 6. minuti, odlično podajo Luke Perića je izkoristil Vedran Matošević. Že dobro minuto za tem je Kristijan Čujec ukradel žogo neposrednemu tekmecu iz Litije Gašperju Vrhovcu in z krasnim strelom ugnal nasprotnega vratarja ter vodstvo domačih povišal na 2:0. Hitro vodstvo domačih je spremenilo taktične zamisli obeh trenerjev, še posebej gostujočega, saj so morali Litijani začeti napadati. Igra je bila tako dokaj izenačena, na visoki kvalitetni ravni, a do polčasa se izid ni spremenil. Smo pa zabeležili kar nekaj priložnosti na obeh straneh, a so bili Dobovčani nenatančni, poskuse gostov je nekajkrat zaustavil Damir Puškar.

V drugem polčasu so Litijani še bolj pritisnili in več igrali na polovici Dobovca, kar je domačim omogočilo kar nekaj proti napadov. V 26. minuti je enega izkoristil Žiga Čeh in s tem verjetno odločil zmagovalca, na 4:0 je povišal kapetan Rok Mordej, po tem ko je v mrežo preusmeril strel Tea Turka. Po tem zadetku so gostje pričeli igrati z vratarjem v polju in relativno hitro, v 30. minuti, rezultat znižali – enega redkih trenutkov dekoncentracije Dobovca v obrambi je izkoristil eden litijskih Brazilcev Lennon. To pa je bilo tudi vse od gostov, saj je naslednje poskuse obranil Puškar, Turk je že v 33. minuti izkoristil veliko napako vratarja Litje in povišal na 5:1, za končni izid so Litijani žogo v svojo prazno mrežo poslali sami. Druga tekma finala bo v petek v Litiji, tretja, morda že odločilna, pa prihodnji torek v Športni dvorani v Rogaški Slatini. (J. S.)