Futsal ekipa Dobovec je pot v ligi prvakov končala v četrtfinalu proti Barceloni

Futsal ekipa Dobovec je pot v elitni ligi prvakov končala v četrtfinalu. Na finalnem turnirju najboljše osmerice na stari celini, ki ga gostijo v Zadru, so slovenski prvaki proti Barceloni izgubili z 0:2. Dobovec je sicer pričakovano igral podrejeno vlogo, a je tudi nekajkrat nevarno streljal, predvsem Rok Mordej in Tihomir Novak sta kar resno ogrozila vratarja branilcev naslova.
Kljub porazu pa gre za zgodovinski uspeh slovenskega futsala – Dobovec se je namreč kot prvi slovenski klub v zgodovini uvrstil na zaključni turnir lige prvakov.
Slovenske prvake so pod vodstvom Kujtima Morine v Zadru zastopali Damir Puškar, Rok Mordej, Teo Turk, Luka Perić, Vedran Matošević, Marko Peček, Florjan Fras, Timotej Kotnik, Žiga Čeh, Tihomir Novak, Klemen Duščak, Blaž Gorinšek, Niko Cesarec in Uroš Kotnik.
Manjkal pa je kaznovani Kristjan Čujec, edini Slovenec, ki je že imel nastop na zaključnem turnirju lige prvakov, kjer je leta 2014 (ko so nastopali le štirje klubi na turnirju) igral z azerbajdžanskim Arazom.
Foto: Facebook Futsal klub Dobovec, Sandi Škvarč

Oglas