Futsal – 1. SFL finale: Po drami in loteriji Dobovec do vodstva

V zelo izenačeni in na koncu tudi zelo napeti in dramatični tekmi je ekipa Dobovca v prvi finalni tekmi za naslov državnega prvaka po izvajanju kazenskih strelov premagala Litijo in v seriji na tri zmage povedla z 1:0.

FK Dobovec : FC Litija 5 : 4 (2:2)

Najboljši slovenski futsal ekipi sta v polni Športni dvorani Rogaška Slatina prikazali zelo kvalitetno igro, v kateri pa so oboji bolj pazili, da ne prejmejo zadetka, kot da ga dosežejo. Izid po prvih 20 minutah igre je tako bil 0:0, čeprav sta obe moštvi imeli nekaj zelo obetavnih možnosti za dosego zadetka, a sta se večkrat izkazala oba vratarja, Nejc Brzelak na litijski in Damir Puškar na domači strani, ki je prav v zadnji minuti polčasa z dvema obrambama poskrbel, da se rezultat ni spremenil.

V drugem polčasu pa so do izraza le prišli tudi strelci – najprej je v 23. minuti Tihomir Novak izkoristil nekaj zmede v litijski obrambi in zadel za zasluženo vodstvo. A že minuto kasneje je najprej Vedran Matošević nepotrebno izgubil žogo, Rok Mordej malce zamudil v obrambi in Gašper Vrhovec je izid poravnal. Domači so še enkrat prišli do vodstva, ko je v 28. minuti Kristjan Čujec lepo podajo Žige Čeha spremenil v zadetek. Gostje so takoj po zaostanku začeli igrati z vratarjem v polju, kar so sicer občasno počeli že prej in v 37. minuti vendarle našli luknjo v sicer odlični dobovski obrambi in preko Vrhovca izid izenačili. Tekmo bi sicer Dobovec lahko sebi v prid obrnil že pri vodstvu 2:1, a je žoga Čeha za las zgrešila prazni gol Litije. O zmagovalcu prve finalne tekme so tako odločali streli s 6 metrov, kjer pa se je zelo izkazal domači vratar Marko Peček. Obranil je kar tri poskuse nasprotnikov in tako nevtraliziral zgrešena strela Čujca in Tea Turka, za domače so zadeli Novak, Čeh in zadnji strelec Brazilec Daniel. Varovanci trenerja Kujtima Morine so tako po loteriji kazenskih strelov prišli do vodstva, druga tekma bo v torek v Litiji. (J. S.)